SİYONİST ORDU YEDEK KUVVETLER KOMUTANI İSHAK BERK İSRAİL'İN GELECEK SAVAŞTA BAŞINA GELECEKLERİ AÇIKLADI

Tuğgeneral İshak Berk'in Haaretz gazetesi için kaleme aldığı "Gelecek Savaşta Yakamıza Yapışacak Facia" başlıklı yazısından önemli bölümleri dikkatinize sunuyoruz. 

Görüntülenme: 1246 Tarih: 08 Şubat 2022 20:07
SİYONİST ORDU YEDEK KUVVETLER KOMUTANI İSHAK BERK İSRAİL'İN GELECEK SAVAŞTA BAŞINA GELECEKLERİ AÇIKLADI

Genelkurmay eski başkanı Gadi Eizenkot, Aviv Kochavi'ye savaş için zayıf ve hazırlıksız bir ordu devretti.
Herkes, Kochavi'nin Gantz'la beraber İsrail ordusunun daha fazla zayıflamasına engel olacağını ve hatta ordunun yeniden yapılandırılacağını sanıyordu. Ancak ne yazık ki bu ikisi de, ordunun gelecek savaşa hazırlanması için gerekli önceliklere pek dikkat etmiyor. Bu yüzden İsrail ordusu olması gerektiği gibi değil.
Ordunun hazır olmadığının örnekleri arasında orduya savaş anında erzak, silah ve yakıt ulaştırması planlanan lojistiği ve 60 yıllık araçları sayabiliriz.
Savaşın başlamasıyla birlikte kimse kuzeydeki göçmen yerleşimlerini (işgal edilen Filistin) başlarına yağacak binlerce füze ve mermiden koruyamayacak.
Hizbullah mensuplarından yüzbinlerce kişi sınırı geçip yerleşim yerlerinde kontrolü ele geçirmek için çalışmaya başlayacak.
İsrail ordusunun böyle bir duruma karşılık verecek hazırlığı yok ve görünen o ki yerleşimcilerin kendilerinin kendi bölgelerini korumaları gerekecek. 
İsrail ordusunun gelecek savaştaki zaaflarından bir diğeri ise iç cephesidir. Gerçi iç cephe savaş bölgesinin dışında olmalıdır. Fakat pratikte savaşın odak noktası haline geldi.
10 milyon insan hazırlığı olmadığı bir durumun içine düşecek. Bunlar İsrail tarihinin şimdiye kadar görmediği en kötü savaşla karşılaşacak ve ortalama günde 3 bin füze ve İHA ile mücadele etmeleri gerekecek. 3 bin füze ve intihar İHA'larının  gün içinde bir nükleer bombanın patlaması kadar tesiri vardır.
İtiraf etmek gerekir ki İsrail ordusu kara kuvvetleri küçük bir güçtür. Öyle ki yarım veya bir cephe ile mücadele edebilecek kapasitesi ve gücü bile yoktur. Nerede kaldı ki gelecek savaşta 5 cephe ile mücadele etsin.
kudusgunu.com

Yorumlar