ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ SİYONİST REJİMİ SUÇLU BULDU

İngiliz The Guardian gazetesi, Uluslararası Af Örgütü'nün (Amnesty International), İsrail işgal rejimini ırk ayrımı politikası uygulamakla suçlayan raporu hakkında bir yorum yayınladı.  

Görüntülenme: 930 Tarih: 08 Şubat 2022 16:47
ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ SİYONİST REJİMİ SUÇLU BULDU

 

Yorumda şu ifadelere yer verildi: 

"Bu kuruluş (Amnesty), dünyadaki en büyük insan hakları kuruluşudur. Vardığı sonuç tartışmanın uluslararası forumların ayrılmaz bir parçası haline geldiğini ortaya koymaktadır. 

İnsan hakları kuruluşunun İsrail'in durumu hakkındaki değerlendirmesinin, İsrail'in parıldamasını arzulayan bütün herkesi üzmesi gerekir. 

Kurumun mesajı şüphesiz, ülkelerini bir ümit ışığı olarak gören ve onun demokratik uygulamalarıyla övünen İsrailli yahudileri de üzecektir. Ne var ki Filistinlilerin perişanlığının sürmesi İsrail'in uluslararası imajını yıpratmaktan ve onun demokratikliğine zarar vermekten başka bir şey yapmayacaktır... Irk ayrımı teriminin, Güney Afrika'daki uygulamalardan daha oturaklı bir şekilde İsrail'in uygulamaları hakkında kullanılabileceği üzerinde görüş birliği bulunmaktadır."

Yorumda, Filistinlilerin sayısının yahudilerin sayısına yaklaşması sebebiyle şu anki başbakan Naftali Bennett'in ve onun yerine geçmesi beklenen Yair Lapid'in Filistinlilerin de siyasi haklarını kabul eden bir demokrasi uygulamaları durumunda yahudi kimliğiyle bütün kurumlara hakim olmalarının mümkün olamayacağını gördüklerinden ırk ayrımı esasına dayalı politikaları önemsediklerine dikkat çekildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar