SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, Lübnan'ın asla Siyonist düşmanla normalleşme yolunda olmayacağını vurguladı. 

Görüntülenme: 989 Tarih: 07 Şubat 2022 08:50
SEYYİD HAŞİM SAFİYUDDİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyüddin dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Medya, zaman zaman yanıltıcı siyasi kampanyalarla Lübnan'ı krizlerden ve sorunlardan kurtardığına dair yalanlar ve suçlamalar yayıyor ve bunların arkasında herkesin bilmesi gereken bir gerçek var.

Onlar direnişi durdurmaya çalışıyorlar, hatta direnişin ve şehit ailelerinin ve onurlu Lübnan halkının İsrail rejimiyle ilişkilerini normalleştirmesini ve bölgede İsrail'le uzlaşan zelil ülkelere katılmasını istiyorlar.’

Seyyid Haşim Safiyüddin, Dir Kanun kasabasının Hüseyniyesinde Allame Şeyh Hatem İsmail’in vefatının yedinci yıldönümü merasiminde şunları vurguladı: ‘Krallara ve prenslere herkesin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi yolunda gitmesi gerektiği talimatı verildi ama özellikle gaspçı İsrail rejimi, su, petrol ve gaz kaynaklarımızı öldürmeye, yok etmeye, çalmaya ve yağmalamaya ve egemenliğimizi yok etmeye çalışıyorken, bu bölgede ve bu dünyada bizim böyle bir şeyi kabul etmemiz gerektiğini düşünen aklı başında biri var mı?

İsrail'in Lübnan'a yönelik tüm komplolarını unutur muyuz? Düşman, direnişin her geçen gün güçlendiğini ve İsrail'e asla boyun eğmeyeceğini bilmelidir ve direnişin uzlaşmayı kabul edeceğini düşünenler yanılmaktadır.

Bazıları, halkın açlığını ve acısını istismar ederek, bu ülkenin tüm belalarından ve sorunlarından direnişin sorumlu olduğunu söylemek istiyor. Bu insanlar kötü konuşuyorlar ve Lübnan'ın teslim olmasını isteyenlere hizmet ediyorlar. Ama Lübnan asla pes etmeyecek ve taviz vermeyecektir. Çünkü teslim olmak, petrolün, suyun, egemenliğin ve Lübnan'ın geleceğinin kaybedilmesi anlamına gelmektedir.

Lübnan'da görüş ayrılıkları var ve tüm Lübnanlılar, hem bankacılık hem de bankacılık dışı yanlış mali ve ekonomik politikaların Lübnan'daki mevcut krizi yarattığını biliyor.

Lübnan kendi kendine yetmeli, ayrıca güçlü ve bağımsız bir ulusal orduya sahip olmalı ve bankaların açgözlülüğüne veya doymak bilmeyen vahşilerin açgözlülüğüne boyun eğmemelidir. Bu nedenle hiç kimsenin bizden geçmiş deneyime dönmemizi istemeye hakkı yoktur ve bu insanlarla olan ihtilafın ana noktalarından biridir.’

Dün, Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Burc el-Brajneh bölgesindeki siyasi bir toplantıda şunları vurguladı: ‘Hizbullah'a yönelik uluslararası, bölgesel ve yerel saldırının temel nedeni sadece Hizbullah direnişine değil, Hizbullah'ın siyasi yapıdaki varlığına, halk arasındaki gücüne ve sevgisine de karşıdır. Onlar Hizbullah'ın toplumun kültürel ve eğitim hayatındaki yerini vurmaya çalışıyorlar.

Bu partiye karşı atılan her siyasi, ekonomik ve askeri eylem ve bu konuda atılan her adım Hizbullah'ı yok etmediği gibi, onu eskisinden de güçlü kılmıştır.’

Seyyid Safiyüddin'in bu açıklamaları, işgal rejiminin Kanal 12 muhabirinin geçen hafta İsrail Savunma Bakanı Beni Gantz'ın yaptığı bir konuşmada Tel Aviv'in UNIFEL aracılığıyla Lübnan ordusuna yardım etmek için dört farklı öneride bulunduğunu duyurmasının ardından geldi. Tabi bu öneri Lübnanlılar tarafından reddedildi.

 

RASTHABER 

Yorumlar