ÜRDÜN HÜKÜMETİNE AÇIK ÇAĞRI

Internet ortamında dün (6 Şubat Pazar) gece düzenlenen bir sempozyuma katılanlar Ürdün hükümetinden İsrail işgal rejimiyle ilişkilerini tamamen kesmesini ve onu boykot etmesini istediler.  

Görüntülenme: 1049 Tarih: 07 Şubat 2022 21:20
ÜRDÜN HÜKÜMETİNE AÇIK ÇAĞRI

Sempozyuma katılanlardan ve aynı zamanda Normalleşmeye Karşı Özgürler isimli bir Ürdün halk hareketini organize eden Ürdünlü milletvekili Salih El-Armuti, ülkesinin hükümetinden işgal rejimiyle imzalanmış olan Vadi Araba Anlaşması'nı iptal etmesini, doğal gaz anlaşmasına ve enerji karşılığı su konusunda niyet beyanı anlaşmasına son vermesini istedi. 

Quds Press haber ajansının yayınladığı habere göre Armuti konuşmasında, Filistin'in bir bütün olduğunu, bölünme kabul etmeyeceğini, kendi geleceğini belirleme ve özgürlük hakkının meşru ve kutsal bir hak olduğunu, üzerinde oynanmaya müsaade etmeyeceğini ifade etti.

Sempozyuma katılanlardan ve Filistin Boykot Kampanyası'nın başkanlığını yapan Basim Naim de işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirmenin ve bunun peşinden koşturmanın tehlikesinin artık herkesin farkında olduğunu ve bu yöndeki çalışmaların Filistin davasına büyük zarar verdiğini vurguladı. 

Basim Naim bu arada, işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı yürütülen kampanyalarda yeni araçlar geliştirilmesine de ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

 Fililistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar