YEMEN ABD VE SİYONİST REJİM İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

İslami Uyanış Derneği Genel Sekreter Yardımcısı, Yemen'in egemenliğinin ABD ve Siyonist rejim için Suudi Arabistan ve BAE'den daha önemli olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 903 Tarih: 06 Şubat 2022 14:29
YEMEN ABD VE SİYONİST REJİM İÇİN NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle, Mart 2015'ten bu yana Yemen'e yönelik başlattığı askeri işgal ve kara, deniz ve hava kuşatmasını hala sürdürüyor. 

Suudi Arabistan ve müttefikleri tarafından Yemen'in askeri işgali, ülkenin altyapısının %85'inden fazlasını yok etti. Yemen ayrıca Suudi koalisyonunun saldırganlığı nedeniyle ciddi bir gıda ve ilaç sıkıntısıyla karşı karşıya bulunuyor. 

IRNA'ya göre; İslami Uyanış Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Ekberi, Suudi koalisyonunun Yemen halkına yönelik saldırısına atıfta bulunarak, Yemen'e yönelik saldırganlığın boyutları ve askeri üstünlük konusunda Uluslararası Erbain Vakfı tarafından Cumartesi günü sanal ortamda düzenlenen oturumda şunları söyledi: 'Sözkonusu saldırgan güçler çok kısa zamanda Yemen'i ele geçireceklerini sanıyorlardı ama büyük bir hataya düştüler.''

Yemen'in stratejik ve hassas durumuna atıfta bulunan Ekberi, Yemen'in dünya ekonomisinin geçişinde çok etkili olabileceğini; bu nedenle bu limanların BAE'nin elinde olmaması durumunda Yemen'in pratikte BAE'nin yerini alabileceğine ve BAE'nin günümüzdeki ekonomik avantajlarından biri olan transit geçişi kaldırabileceğine ve rolünü azaltabileceğine inanıyor.

İslami Uyanış Derneği başkan yardımcısı, Yemen halkının zulme direnmesini takdir ederek,Yemenlilerin Suudi Arabistan'ın ve koalisyonun tüm baskılarına karşı çıktığını ve ardı ardına zaferler elde ettiğini söyledi.

Ekberi, Siyonist rejimin çabalarından bahsetti ve BAE'yi Yemen'e karşı savaş alanında tutmak için bir demir kubbe ve gelişmiş lazer sistemleri teslim edilmesini önererek, Yemen halkının bağımsızlığı ile ABD ve Siyonist rejimin çıkarlarının daha da tehdit altında olacağını söyledi.

PARSTODAY

Yorumlar