YEMENLİ KANSER HASTASI ÇOCUKLAR SANAA ULUSLARARASI HAVALİMANININ AÇILMASINI BEKLİYOR

Sanaa Uluslararası Havaalanı'nın kapanması nedeniyle kanserli Yemenli çocuklar ilaç ve ekipman sıkıntısı yaşıyor. 

Görüntülenme: 773 Tarih: 06 Şubat 2022 13:36
YEMENLİ KANSER HASTASI ÇOCUKLAR SANAA ULUSLARARASI HAVALİMANININ AÇILMASINI BEKLİYOR

El-Mesire'ye göre, Yemen Sağlık Bakanı Taha Al-Mutevekkil, Dünya Kanser Günü vesilesiyle Cumartesi günü Sanaa'da düzenlediği basın toplantısında, Yemen'in acı bir dönemden geçtiğini belirterek, 'Suudi koalisyonu kullandığı silahlar nedeniyle Yemen'deki kanser hastalarının sayısı ikiye katlandı.'' dedi.

El'Mutevekkil, Yemen onkoloji merkezlerinde 60.000'den fazla hastanın ilaç, ekipman ve teşhis malzemesi sıkıntısı çektiğini ve lösemi çocuk sayısının çarpıcı biçimde arttığını ifade etti.

Yemen Sağlık Bakanı, Suudi liderliğindeki koalisyonun işgalci güçlerinin ülkeyi kuşatması nedeniyle 3 binden fazla Yemenli çocuğun kansere yakalandığını ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve iki binden fazla çocuğun kan hastalığına yakalandığını belirtti.

El'Mutevekkil, Yemen'deki kanser vakalarındaki artış konusunda uyarıda bulunarak Yemenli hastaların yurtdışına seyahat etmeleri için ortam hazırlama ve ihtiyaç duyulan ilaçların dağıtımını kolaylaştırma gereğini vurguladı.

Yemen Sağlık Bakanı ayrıca Birleşmiş Milletler'i kendi talebini izlemeye ve radyoaktif malzemelerin sağlanmasını denetlemeye çağırdı.

Yorumlar