BİDEN HÜKÜMETİNİN İRAN'A GÖSTERMELİK TAVİZİ BİLE SİYONİSTLERİ ÇILDIRTTI

Joe Biden başkanlığındaki ABD hükümetinin, İran nükleer anlaşmasına dönüş için göstermelik olarak İran'a bir zaman ve ültimatom vermesi, bir Yahudi düşünce kuruluşunun sesini yükseltmesine yol açtı. 

Görüntülenme: 849 Tarih: 05 Şubat 2022 15:08
BİDEN HÜKÜMETİNİN İRAN'A GÖSTERMELİK TAVİZİ BİLE SİYONİSTLERİ ÇILDIRTTI

Yaptırımları kaldırma yeni müzakere turlarının başlamasından bu yana yaklaşık üç ay içinde, ABD ve Avrupa troykası ve medya kolu her zaman İran'ın Viyana müzakerelerinde yavaş hareket eden bir faktör olduğunu ve müzakerelerin hızının İran'ın eylemlerine bağlı olduğunu ima etmeye çalıştı. 

 

Fars Haber Ajansı'na göre, Amerika Yahudi Ulusal Güvenlik Enstitüsü (JINSA), Biden hükümetinin sahte zaman ültimatomlarına ilişkin bir infografi yayınlayarak, "sanki İran'ın nükleer müzakerelerinin süresi asla bitmeyeceğini" söyledi.

 

Yahudi düşünce kuruluşu, Biden yönetiminin yalanlarına öfkesini ifade eden bir Twitter mesajında, "Biden yönetiminin İran'ın nükleer anlaşmaya yeniden girmesi için yaptığı ilk ültimatomundan 1 aydan fazla zaman geçti'' dedi.

 

Sözkonusu Yahudi düşünce kuruluşu, "Bu öngörülemeyen ve yerine getirilmeyen uyarılar, Tahran'ı yalnızca müzakereleri ertelemeye, nükleer programını ilerletmeye ve daha fazla avantaj elde etmeye teşvik ediyor" dedi.

 

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, nükleer anlaşmanın Washington'un suiistimalini ve ihlallerini detaylandırmadan, "Nükleer Anlaşma'nın Viyana'da yeniden canlanması için fırsat penceresi kapanıyor," dedi.

 

Son günlerde, Avrupalı ​​ve Amerikalı yetkililerin bile Viyana görüşmelerinde kabul ettikleri gibi, İran'ın nükleer taahhütleri konusunda Batı yakasındaki yaptırımların kaldırılmasından daha fazla ilerleme kaydedildi.

Parstoday

Yorumlar