SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: DÜŞMANLARIMIZ YENİLECEK

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, askeri yenilginin Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kaçınılmaz kaderi olacağını belirtti. 

Görüntülenme: 732 Tarih: 04 Şubat 2022 11:22
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: DÜŞMANLARIMIZ YENİLECEK

Recep Ayı'nın birinci günü münasebetiyle düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Abdulmelik el-Husi, “Düşmanların amacı ülkemize tamamen hakim olmaktır, ancak sadık, sabırlı ve gayretli insanlarımız onların karşısında kararlı bir duruş sergiledi.” dedi.

Abdulmelik el-Husi sözlerine şöyle devam etti:

“Karşılaştığımız bir çok zorluk ve acı, tavrımızı değiştirmemeli. Rezil duruma düşüp düşmanların egemenliğine girmeyi asla kabul etmeyiz.

Düşmanlar baskılarını artırırsa onlara karşı mücadelede kararlılığımız da artar.”

Yemen’e askeri saldırıların başlangıcından itibaren birçok sorunla karşılaştıklarını belirten Abdulmelik el-Husi, “Ancak yüce Allah'a güvenip gösterdiğimiz çabalarla büyük zaferler elde ettik ve bugün milletimiz tam anlamıyla müzaffer oldu.” ifadesini kullandı.

Abdulmelik el-Husi, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Yemen politikasını eleştirerek, “ABD, İsrail ve İngiltere, BAE'yi Yemen'e karşı düşmanca eylemlerini yoğunlaştırmaya zorladı. Ancak bu tür eylemler BAE için sadece yenilgi getirir ve bu ülke başarısız olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Şebve cephesindeki duruma ilişkin Abdulmelik el-Husi, “Şebve cehpe hattından geri çekilme konusu, savaş koşullarından kaynaklanmaktadır ve milletimizin başarısız olduğu anlamına gelmez.” açıklamasını yaptı.

BAE’ye seslenen Yemen lideri, “ABD, İngiltere ve İsrail'in memnuniyetini kazanmak için zafer elde edeceğini düşünen herkes hayal kurmaktadır ve yenilgi onun kaçınılmaz kaderi olacaktır.” diye konuştu.

Tesnim

Yorumlar