HAMAS'TAN BAHREYN'E TEPKİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazim Kasım İsrail işgal rejimi Savaş Bakanı Benny Gantz'ın ve işgal ordusunun bazı ileri gelenlerinin Bahreyn'in başkenti Manama'da karşılanmasına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 791 Tarih: 03 Şubat 2022 02:24
HAMAS'TAN BAHREYN'E TEPKİ

İşgal hükümetinin Savaş Bakanı Gantz, Bahreyn ile İsrail işgal yönetimi arasında ilişkilerin başlatılması anlaşmasının imzalanmasından bu yana gerçekleştirdiği ilk ziyaret için Manama'ya ulaştı. Gantz ile birlikte aralarında işgal yönetimi Deniz Kuvvetleri Komutanı'nın da yer aldığı bazı askeri komutanların ve üst düzey güvenlik yetkililerinin de bulunduğu belirtildi. 

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal rejimi Savaşı Bakanı Gantz, Bahreyn'de ABD'nin 5. Filosu'nun komutanı Amiral Brad Cooper'le buluşarak, Basra Körfezi'nden Kızıldeniz'e uluslararası deniz taşımacılığının güvenliği konusu üzerinde görüştü.

Bu arada siyonistlere ait Israel Defence isimli haber sitesinde, Gantz'ın Bahreyn ziyaretinin amaçlarından birinin bu ülkenin limanlarından birinin İsrail Deniz Kuvvetleri'ne tahsis edilmesi konusunda bir anlaşma yapmak olduğuna dikkat çekildi.

Sitenin editörü Ami Dombe, Bahreyn kıyılarının İran kıyılarına 200 km gibi gayet yakın bir mesafede olması sebebiyle İsrail'in siyonist lider David Ben Gurion'un teorisine göre savaşı düşmanın alanına taşımak amacıyla Bahreyn'den kendisine tahsis edilecek limana deniz kuvvetlerini yerleştirmeyi planladığını belirtti.

Bahreyn siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme konusunda 11 Eylül 2020 tarihinde anlaşma imzalamıştı. Bundan bir yıl sonra geçtiğimiz Eylül ayında da karşılıklı olarak büyükelçileri atadılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar