SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: ABD VE İSRAİL MÜSLÜMANLARIN GERÇEK DÜŞMANLARIDIR

Yemenli Ensarullah hareketinin lideri, Müslümanların gerçek düşmanının Amerika ve İsrail olduğunu vurgulayarak, bu düşmanların Yemen halkını bölmeye çalıştığını söyledi. 

Görüntülenme: 772 Tarih: 02 Şubat 2022 23:38
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ: ABD VE İSRAİL MÜSLÜMANLARIN GERÇEK DÜŞMANLARIDIR

Seyyid Abdulmelik el-Husi, el-Cevf'ten "Khab", "El-Şaf", "Al-Yatmah" ve "Dahm" kabilelerinden bir heyeti ağırladı.

Al-Masira haber ağı, Ensarullah liderinin şunları söylediğini aktardı:

 "Cevf halkı arasında güvenlik ve istikrarın, anlayış ve kardeşliğin, kamu barışının, güvenlik, istikrar ve işbirliğinin tesisi için çalışmalıyız. "

Abdulmelik el-Husi, Yemen halkı arasındaki kardeşliği ve işbirliğini güçlendirecek her türlü toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 "Yemen halkının düşmanları, halkı farklı başlıklar altında ayırmaya çalışıyor. Aslında Müslümanların gerçek düşmanı Amerika ve İsraildir."

Ensarullah lideri şöyle devam etti:

"[İslam] ümmetinin içindeki sorunları kendi çıkarları için istismar etmeye çalışıyorlar... İsrail ve paralı askerleri Yemen halkını ortak düşmanları olarak görüyorlar. BAE'nin, Siyonist rejimin ve Suudi Arabistan'ın Yemen halkına karşı tutumları, yaptıkları görüşmelerde kamuoyuna açıklanıyor" dedi.

Riyad'ın Siyonist rejim ve Yemen halkı ile ilişkilerinde çifte standart uygulamasını eleştiren Erdoğan, şunları kaydetti:

 "İki gün önce İsrail Cumhurbaşkanı BAE'ye gitti ve Suudi Arabistan [hava sahasını] ona açtı, ancak ulusumuzun hava sahası içinde seyahat etmesini yasakladı."

Saldırgan Suudi-Emirlik koalisyonunun birkaç gün önce Saada hapishanesine saldırmasında atıfta bulunarak,

‘Saldırı kasıtlıydı. Birleşmiş Milletler ve diğer [organizasyonlar] hapishanenin yerini de biliyordu’ dedi

Ensarullah lideri, Yemen milletinin kuşatılmasının suç olduğunu belirterek şunları vurguladı:

 "Çünkü bu kuşatma birçok soruna neden oldu... Bu yüzden birlik olmak ve ülkenin teslim olmaması için herkesin çaba göstermesi görevimizdir."

rasthaber

Yorumlar