ÜRDÜN HALKI SİYONİST İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPILMASINI İSTEMİYOR

Ürdün Tarım Bakanı'nın Siyonist rejimle işbirliğini genişletme konusundaki ısrarı, Ürdün halkının ve hatta milletvekillerinin şiddetli protestolarıyla karşılaştı. 

Görüntülenme: 1031 Tarih: 30 Ocak 2022 03:57
ÜRDÜN HALKI SİYONİST İSRAİL İLE ANLAŞMA YAPILMASINI İSTEMİYOR

Quds Press haber ajansı bu hususta yayınladığı haberde "Ürdün Tarım Bakanı Halit Hanifat, İsrail ile tarımsal ihracat ve ithalatı artırma potansiyelini kullanmanın önemine ilişkin sözleri bu ülkede halk sendika ve parlamento protestoları dalgasına neden oldu." ifadelerine yer verdi. 

Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan sivil toplum kuruluşları, bakanın sözlerini reddederken Siyonist rejimle işbirliğini Ürdün ekonomisine darbe vuracağını ve Siyonist rejimle normalleşme sürecini hızlandırabilecek bir unsur olarak görüyorlar. 

Ürdünlü bir tarım uzmanı değerlendirmesinde "Siyonist rejimle her türlü tarımsal normalleşme, tamamen bu rejimin çıkarlarıyla uyumludur ve uluslararası boyutta bile Ürdün için olumsuz sonuçlar doğurabilir.Çünkü bu işbirliği kesinlikle göçmen kampları ile de olacak ve bu da uluslararası alanda cevapsız kalmayacaktır. "dedi. 

Uzmana göre, işgalcilere Ürdün kapıları açılır açılmaz, Siyonistler Ürdün pazarını ürettiği tarım ürünleriyle dolduracaklar ve bu da Ürdünlü çiftçilerin iflasına yol açacak.

Ürdün Milletvekili Ahmed el-Katavana, bu talebe tepki vererek İsrail rejimiyle işbirliğinin Ürdün'ün uluslararası mahkemelerde şikayet edilmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ona göre Ürdün tarım ürünleri uluslararası yaptırımlara tabi tutulan Siyonist yerleşim yerlerine gönderilecek.

Geçen hafta İsrail gazetesi Hayom, Ürdün Tarım Bakanlığı ile Siyonist rejim arasında bir anlaşma imzalandığını ve bu anlaşma kapsamında Ürdün tarım ürünlerinin bir yıllığına  İsrail rejimine ihraç edileceğini ortaya koydu.

TESNİM

Yorumlar