İSTANBUL'DA YEMEN'E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçtiğimiz günlerde Yemen’de yeni bir katliama imza attı. Saada kentine düzenlenen hava saldırısında en az 90 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Katliama dünyanın dört bir yanından tepkiler yükseldi. Bugün de İstanbul’da yüzlerce insan, işgal koalisyonunun 7 yıldır devam eden hukuksuz saldırılarına tepki gösterdi. Şafak 40 platformu tarafından organize edilen gösteride, Yemen’deki zulmün sona ermesi gerektiği vurgulandı. 

Görüntülenme: 716 Tarih: 30 Ocak 2022 19:19
İSTANBUL'DA YEMEN'E DESTEK GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Yemen, 26 Mart 2015’ten beri ABD ve İsrail destekli Suudi Arabistan ve BAE öncülüğündeki koalisyon tarafından hukuksuzca bombalanıyor.
İgal koalisyonuna ait savaş uçakları hastaneleri, okulları, servis otobüslerini hedef alıyor.
Bugüne kadar on binlerce insan yaşamını yitirdi. Amerika ve Siyonist İsrail destekli koalisyon, 21 Ocak'ta Saada’ya düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 90’a yakın kişiyi acımasızca katletti.
Bu insanlık dışı saldırı dünya üzerindeki vicdanlı insanların büyük tepkisine yol açtı. Birçok ülkede binlerce insan sokaklara döküldü. Gösterilericiler saldırıları kınadı.
Bugün de İstanbul’da Şafak 40 platformu tarafından gösteri organize edildi. Saat 14.30’da Fatih Saraçhane Parkı’nda bir araya gelindi. Önce Ehlibeyt Alimi Orhan Öz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından da kitlesel basın açıklaması yapıldı. Yaşanan zulümlere ve dünyanın buna seyirci kalmasına tepki gösterildi. Sık sık ABD, İsrail ve Suudi karşıtı sloganlar atıldı. Pankartlarda katledilen sivillerin fotoğrafları yer aldı.

BM’nin yayınladığı rapora göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor. 3 milyona yakın çocuk, yetersiz beslenme ve ilaç yokluğundan dolayı ölümün eşiğinde. 7 milyon 300 bin kişinin başını sokacakları evleri yok ve bunların yüzde 75’ini kadın ve çocuklar oluşturuyor.
Yemen, ABD ve İsrail destekli koalisyon tarafından denizden, karadan ve havadan abluka altında tutuluyor.
Savaşla ve zorbalıkla boyun eğdiremedikleri Yemenlileri, açlık ve hastalıkla diz çöktürmeye çalışıyolar. Fakat Yemen halkı yeryüzünde eşi görülmemiş bir direniş örneği sergiliyor. Bununla da yetinmeyip işgalcilere ağır darbeler vuruyorlar.

on4haber.com

Yorumlar