ENSARULLAH'TAN SUUD KOALİSYONUNA CEVAP

Ensarullah Hareketi sözcüsü, Suudi savaş uçaklarının Yemen'in çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda onlarca Yemenli sivili öldürmesini ardından, Yemen halkının saldırıya tüm gücüyle karşılık vereceğine dair bir açıklamada bulundu. 

Görüntülenme: 696 Tarih: 23 Ocak 2022 01:00
ENSARULLAH'TAN SUUD KOALİSYONUNA CEVAP

Yemen Ensarullah Hareketi'nin sözcüsü ve San'a müzakere heyetinin başkanı Muhammed Abdusselam Cuma günü yaptığı açıklamayla Suudi koalisyonunun Yemenli sivillere yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Ensarullah sözcüsü twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Saada hapishanesindeki tutukluların, Hudeyde ve San'a'daki sivillerin öldürülmesi ve saldırganların sivil tesislere saldırması, Yemen halkına ne diz çöktürür, ne de iradesini kırar."

Muhammed Abdusselam, "Aksine bu suçlar milletimizin her şekilde ve sahip olduğu tüm güç ve haklarla karşılık vermesine neden olacaktır.” dedi.

Yemen basınında çıkan haberlere göre, koalisyon savaş uçaklarının Hudeyde limanın yanında Saada vilayetinde bir hapishaneye sabah saatlerinde düzenlediği saldırıda en az 140 kişi öldü ve yaralandı.

El-Meyadin haber ajansı ise dün sabah saatlerinde enkazdan 62 ceset çıkarıldığını bildirdi.

Saada valisi dün yaptığı açıklamada, "Hastaneler şehit ve yaralılarla dolu ve acilen ilaç ve tıbbi malzemeye ihtiyacımız var." dedi.

rasthaber

Yorumlar