MEŞHED'TE FİLİSTİN DİRENİŞİ VE SÜLEYMANİ MEKTEBİ OTURUMU

İran’ın Meşhed kentinde kutsal Rezevi külliye gençlik müessesesi Gazze Günü dolayısıyla Süleymani mektebi ve Filistin direnişi başlıklı bir oturum düzenledi. 

Görüntülenme: 746 Tarih: 18 Ocak 2022 18:30
MEŞHED'TE FİLİSTİN DİRENİŞİ VE SÜLEYMANİ MEKTEBİ OTURUMU

Oturumda bir konuşma yapan Lübnanlı yazar Leyla Mazbuti, şehit General Hac Kasım Süleymani direniş eksenini takviye etmekte temel rolü ifa ettiğini, öyle ki İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı olarak atanmasından iki yıl sonra Lübnan siyonist rejim İsrail’in işgalinden kurtulduğunu belirtti.

Mazbuti, direniş şehit General Süleymani’nin yoluna devam edeceğini, hatta bazı Arap rejimler İsrail ile ilişkilerini normalleştirecek olsa bile direniş güçleri işgalcilerle cihat etmeyi sürdüreceğini vurguladı.

Süleymani mektebi ve Filistin direnişi oturumuna katılan Fransız yönetmen Christian Gium da yaptığı konuşmada, İmam Humeyni -ks- İslam ülkelerinde uyanışa vesile olduğu gibi şehit General Süleymani de İslam ülkelerinde direnişin temellerini güçlendirdiğini belirtti.

Amerikalı yazar ve siyasi aktivist John James Yubel de oturumda tekfirci IŞİD terör örgütünün mahiyetine işaretle şöyle dedi:

Eğer şehit General Süleymani Irak ve Suriye’de olmasaydı, IŞİD tarafından Müslümanlara uygulanan bir katliam ve Holokast’a şahit olurduk. Şehit Süleymani çok boyutlu bir şahsiyetti ve bir kahraman olmanın yanı sıra düşünceli ve plan yapma ehli, necip, tevazulu ve cesur bir insandı.

parstoday

Yorumlar