LÜBNAN'DAN SİYONİST MEDYAYA YALANLAMA

Lübnan Enerji Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) İsrail’in Lübnan’a gaz ihraç etmesine onay verdiğine dair işgal rejimi medyasında çıkan haberleri yalanladı. 

Görüntülenme: 614 Tarih: 16 Ocak 2022 02:59
LÜBNAN'DAN SİYONİST MEDYAYA YALANLAMA

Bakanlık, bugün (16 Ocak Pazar) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Lübnan’a ihraç edilecek gazın İsrail gazı olacağı iddiasının asılsız olduğunu söyledi.
 

Bildiride ayrıca, Lübnan’ın Mısır’la yaptığı anlaşmada Lübnan’a ihraç edilecek gazın Mısır gazı olacağının açıkça belirtildiği kaydedildi.
 

İsrail televizyonu 12’nci kanalı dün yayınladığı haberde ABD’nin İsrail’in Lübnan’a gaz ihraç etmesine onay verdiğini ve proje için harekete geçilmesine yeşil ışık yaktığını öne sürmüştü.
 

İşgal rejimi televizyonunun haberine göre, İsrail gazı Ürdün’e ve oradan da boru hattı aracılığıyla Suriye’ye ve Lübnan’a taşınacak.
 

Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye enerji bakanları Eylül ayında bir araya gelerek uzun süredir yaşadığı enerji krizini sona erdirmek amacıyla Lübnan’a elektrik ve gaz göndermek için bir yol haritası üzerinde anlaşma sağlamıştı.
 

Lübnan'da akaryakıt krizi ve 20 saati bulan elektrik kesintileri elektrik kesintileri nedeniyle kışı oldukça zor koşullarda geçiren halkın bir bölümü, soğuklarından korunmak için odun ve kimi zaman kömür yakmak zorunda kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar