SÜLEYMANİ'NİN ŞEHADETİNDEN SONRA AMERİKALILARA UYKU HARAM OLDU

Tahran cuma namazı geçici imamı Ayetullah Sıddıki, "Şehit Süleymani'nin suikastının faili ve suç ortakları General Süleymani'nin şehadetiyle direnişin yenileceğini düşünmüştü. Ancak Şehit Süleymani'nin şehadetinden sonra ABD’lilere uyku haram oldu" dedi. 

Görüntülenme: 936 Tarih: 09 Ocak 2022 00:43
SÜLEYMANİ'NİN ŞEHADETİNDEN SONRA AMERİKALILARA UYKU HARAM OLDU

Tahran cuma namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Sıddıki,  Eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani’nin şehadet yıldönümünü anarak, "Şehit Süleymani’nin şehadetinden iki yıl sonra bölgede öyle bir gelişmeye tanık oluyoruz ki, emperyalizmle mücadeleye ilgi duyan herkes onun için bir anma töreni düzenliyor. Irak halkı da konukları olan Şehit Süleymani suikatının faillerinden intikam alınmasını kendi hakları olarak görüyor" dedi.

Tahran cuma namazı hatibi, ''Bugün Irak, Lübnan ve Yemen’de direniş gruplarının güçlendiğini görmekteyiz. Şehit Süleymani'nin şehadetinden sonra ABD utanç verici bir şekilde Afganistan’dan kaçtı. Bölgeden de kökü kazınacaktır" ifadelerini kullandı. 

Tahran Cuma namazı hatibi ayrıca şunları söyledi: "Amerikalılar, Süleymani'nin şehadetinden sonra Afganistan'ı rezil rüsva bir şekilde terkettiler."

Ayetullah Sıddıki, "Silah olarak güçlü görünen düşman, siyasi, sosyal, ahlaki ve uluslararası açıdan mağlup oldu, itibarı yere düştü'' dedi.

parstoday

Yorumlar