HALİD MEŞAL ESİR EBU HAMİD'İN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

İslami Direniş Hareketi Yurt Dışı Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, maruz kaldığı kanser hastalığının ilerlemesi sebebiyle yoğun bakıma alınan esir Nasır Ebu Hamid'in annesiyle telefonla görüştü.  

Görüntülenme: 977 Tarih: 08 Ocak 2022 19:25
HALİD MEŞAL ESİR EBU HAMİD'İN AİLESİYLE GÖRÜŞTÜ

Meşal, dün (7 Ocak Cuma) akşam saatlerinde yaptığı telefon görüşmesinde, esirin dün oğlunu hastanede ziyaret eden annesine oğlunun durumunu sordu. 

Meşal görüşmesinde ailenin işgal rejiminin baskı ve şiddeti karşısındaki kararlı tutumunu ve onurlu duruşunu da tebrik ederek, ailenin bu duruşuyla örnek bir tavır sergilediğini ifade etti. Aynı zamanda hasta esir için Yüce Allah'tan şifa dilediğini belirtti. 

Meşal bu arada insan hakları kurumlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve Filistin halkına da siyonist işgal rejiminin kasıtlı ihmalinden dolayı hastalığı ilerleyen ve bugünlerde yoğun bakımda çok zor durumda olan esir Ebu Hamid'e ve ailesine destek verilmesi için çağrıda bulundu. 

Esir Nasır Ebu Hamid'in sağlık durumu 2021 Ağustos'undan itibaren kötüleşmeye başlamıştı. 

Ailesi dün çok kısa bir süre onu, İsrail'in Barzilai Hastanesi'ndeki yoğun bakım odasında ziyaret etme imkânı bulmuş ve sağlık durumunun çok kötü olduğunu dile getirmişti. Aile ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada onun bu duruma düşmesine işgal rejiminin kasıtlı ihmalinin sebep olduğunu ifade etmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar