ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ ERBİL'DE ANILDI

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Hac Kasım Süleymani ikinci şehadet yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Irak’ta İran İslam Cumhuriyeti’nin Erbil konsolosluğunda düzenlenen törenle anıldı. 

Görüntülenme: 786 Tarih: 04 Ocak 2022 02:47
ŞEHİT KASIM SÜLEYMANİ ERBİL'DE ANILDI

Iran Press’in haberine göre, İran’ın Erbil başkonsolosu Nasrallah Raşnudi, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Hac Kasım Süleymani ikinci şehadet yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, şehit Süleymani’nin başta Irak olmak üzere bölgede terörle mücadelede parlak karnesine işaretle, şehit Süleymani tarihte ebedileştiğini ve dünya gençlerine örnek oluşturduğunu belirtti.

Amerika terör devleti 3 Ocak 2020’de büyük bir cinayet işleyerek İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi Mühendis’i ve 8 silah arkadaşını Bağdat hava limanı çıkışında şehit etti. Bu cinayetin emrini ABD dönem Başkanı Donald Trump verdi, Pentagon İHA’ları suikasti gerçekleştirdi.

İran da bu cinayete gösterdiği ilk tepkide, Amerika’nın Irak’ın Anbar eyaletindeki Aynul Esed üssünü füze yağmuruna tuttu.

Pentagon bir kaç merhalede bu saldırıda Amerikalı 110 asker beyin sarsıntısı geçirerek tedavi altına alındığını açıkladı.

parstoday

Yorumlar