BAĞDAT'TA MİLYONLUK ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Başkent Bağdat'ın merkezindeki Özgürlük Meydanı'na binlerce gösterici akın etti ve Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınlarındaki hain Amerikan suikastıyla şehit edilen direniş liderlerinin şehadetini anmak için yapılan ‘milyonluk anma’ yürüyüşüne katıldı. 

Görüntülenme: 1222 Tarih: 03 Ocak 2022 18:09
BAĞDAT'TA MİLYONLUK ANMA YÜRÜYÜŞÜ

Direniş komutanlarına yönelik suikastı kınayan "milyonluk yürüyüş" töreni bugün Cumartesi günü Irak'ta yapıldı ve Asaib ehli-Hak Genel Sekreteri törenei şu sözlerle bitirdi: "İran’a Kerman’a ve Hacı Kasım’a teşekkür ediyoruz’

Bağdat el-Youm'a göre bugün Irak’ta direniş komutanlarına yönelik suikastın ikinci yıldönümünde ‘milyoluk anma’ töreni gerçekleştirildi.

Habere göre, göstericiler, muzaffer komutanların yıldönümü protestosuna katılmak için Bağdat'ın bazı bölgelerine akın etti. Protestocuları karşılamak için törenler de düzenlendi.

Irak Halk Seferberlik Komitesi dün, direniş komutanlarının şehit edilmesinin ikinci yıldönümü münasebetiyle Bağdat'ın Tahrir Meydanı'nda bir protesto mitingi için halka açık bir çağrı yaptı ve geniş bir katılım çağrısında bulundu.

Irak medyası, halkın direniş komutanlara yönelik suikastın kınanması protestosuna yoğun bir şekilde katıldığını bildirdi.

Amerikan uçaklarının da töreni gözlemlemek için uçtuğu söyleniyor.

Halk seferberliği örgütünün başkanı "Faleh el-Fayadh" halka yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Bugün direnişin komutanlarına bağlılık ilan etme günüdür. Bugün muzaffer komutanlara yollarına devam edeceğinizin sözünü veriyoruz.

Sözlerinde, ABD birliklerinin Irak topraklarından çekilmesi gereğini vurguladı.

‘Iraklılar için onurlu bir yaşamı garanti eden şey, Amerikan ve yabancı güçlerin geri çekilmesidir. Irak hükümetini bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz’ dedi.

Irak Fetih Koalisyonu lideri Hadi el-Amiri de şunları söyledi:

‘Otoritenin fetvası, İran'ın rolü ve muzaffer liderlerin cesareti Irak'ı IŞİD tehdidinden korudu. Muzaffer komutanların kanının intikamı, Amerikan birliklerinin Irak'tan çıkarılmasıyla alınıyor’

Fetih koalisyonunun lideri konuşmasına şöyle devam etti:

‘Amerikan askerlerini Irak'tan çekme hedefimizden geri adım atmayacağız. Muzaffer komutanların kanına sadık kalacağız ve yollarına devam edeceğiz. Halk seferberliği, güçlü ve muzaffer kalacaktır.’

Törenin ardından Asaib Ehli-Hak Genel Sekreteri Şeyh Kays el-Hazali, şehit Kasım Süleymani'ye hitap etti:

‘Iraklıları ne kadar sevdiyseniz, Iraklıların şereflileri de sizi o kadar seviyor. Biz halk ayaklanmasına ve şehit liderlerin mirasına inanan milyonlarca onurlu Iraklıyı temsil eden bir milletiz.

Hazali şunları ekledi: ‘İslami İran'a ve Kerman şehrine  ve Hacı Kasım’a teşekkürler.

Amerikan işgalcileri, bu büyük insanların bu işgali kabul edemeyeceğini anlamalıdır. İşgalci Amerika, İslami direnişin mesajlarını anlamalıydı, ama henüz anlamadı.’

rasthaber

Yorumlar