KAZIM GARİBABADİ: GENERAL SÜLEYMANİ SUİKASTININ SORUMLUSU ABD'DİR

Yargı Erki Başkan Yardımcısı ve insan hakları merkezi sekreteri Kazım Garibabadi, şehit General Hac Kasım Süleymani suikast dosyasının 125 sanığının büyük bir bölümü ABD devletinin yapısında yer alan yetkililer olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 759 Tarih: 03 Ocak 2022 03:57
KAZIM GARİBABADİ: GENERAL SÜLEYMANİ SUİKASTININ SORUMLUSU ABD'DİR

Pazar günü bu açıklamayı yapan Garibabadi, söz konusu Amerikalı zanlılardan başka bazı ülkeler de bu suikaste destek verdiklerini ifade etti.

Garibabadi, İran İslam Cumhuriyeti’nin amacı, cinayetin işlendiği ülke olarak Irak yönetimi ile iş birliği çerçevesinde bu terör cinayetini azmettiren ve işleyenlerin tümünün tespit edilerek adalete teslim edilmelerinden ibaret olduğunu vurguladı.

Garibabadi şöyle devam etti:

Bu terör cinayetini azmettirenlerin başında Amerika’nın eski Başkanı Donald Trump yer alıyor. Trump bizzat bu terör saldırısını emrettiğini itiraf ederek bundan onur duyduğunu belirtti. Bu itiraf uluslararası mahkemelerde geçerli bir kanıt sayılır.

Garibabadi ayrıca, General Süleymani’ye düzenlenen suikastin dosyası yakında sonuçlanacağını da sözlerine ekledi.

Bugün 3 Ocak 2022’ye denk gelen hş. 13 Dey 1400. Amerika terör devleti 3 Ocak 2020’de büyük bir cinayet işleyerek İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Hac Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutanı Ebu Mehdi Mühendis’i ve 8 silah arkadaşını Bağdat hava limanı çıkışında şehit etti. Bu cinayetin emrini ABD dönem Başkanı Donald Trump verdi, Pentagon İHA’ları suikasti gerçekleştirdi.

parstoday

Yorumlar