LAHOR'DA ÜMMETİN VAHDETİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

"Ümmetin Vahdeti" büyük konferansı, İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Dünya Asamblesi Genel Sekreteri ve farklı İslam mezheplerinden ve Pakistanlı seçkinlerden oluşan bir grup akademisyenin katılımıyla Pakistan'ın Lahor kentinde düzenlendi. 

Görüntülenme: 773 Tarih: 01 Ocak 2022 23:36
LAHOR'DA ÜMMETİN VAHDETİ KONGRESİ DÜZENLENDİ

Muhabirimizin bildirdiğine göre kongreye katılmak için Lahor’da bulunan İslam Mezheplerini Yakınlaştırma Dünya Asamblesi Genel Sekreteri Hamid Şehriyari  burada yaptığı açıklamada, “Yeni bir İslam medeniyetinin temelinin atılması ve İslam Ülkeleri Birliği'nin kurulması, tek ümmetin oluşumunun temelidir” dedi.
Şehriyari, İslam ümmeti arasındaki içtihat farklılıklarından kaynaklanan tefrika ve ihtilaflardan kaçınmanın zaruri olduğunu belirterek, bir çok İslam aliminin İslam düşmanlarının bu planlarının hedefini anlamış olduklarını belirti.
Düzenlenen kongrede İslami Cemaat başkanı Serac el-Hak da Pakistan ve İran arasındaki stratejik ilişkilerin önemine işaretle, her iki ülkenin geleceğinin birbirine düğümlendiğini ve karşılıklı işbirliği ve etkileşimle her iki ülke için aydın bir gelecek oluşturulabileceğini söyledi.
Kongreye ayrıca Rehberlik Uzmanlar Meclisi'nde Sistan ve Belucistan eyaletinin ehli Sünnet temsilcisi Mevlevi Ahmet Selami, İran’ın Lahor’da kültür evi sorumlusu Cafer Ronas ve de İran başkonsolos yardımcısı da katıldı.

parstoday

Yorumlar