GALİBAF: ABD KENDİ HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN KOMUTAN SÜLEYMANİ'Yİ ŞEHİT ETTİ

Direniş şehitlerinin 2. Şehadet yıldönümleri ve 9 Dey Yevmullah günü anma törenleri Tahran eyaletinin Rey kentinde hz. Abdulazim Hasani’nin -as- kutsal türbesinin musallasında düzenlendi. 

Görüntülenme: 1011 Tarih: 31 Aralık 2021 11:34
GALİBAF: ABD KENDİ HEDEFLERİNE ULAŞMAK İÇİN KOMUTAN SÜLEYMANİ'Yİ ŞEHİT ETTİ

İranpress’in bildirdiğine göre İslami şura meclisi başkanı Muhammed Bakır Galibaf dün basiret ve velayet ile ümmetin misak günü 9 Dey Yevmullah günü ve korgeneral hac Kasım Süleymani ve ebu Mehdi Mühendis’in 2. Şehadet yıldönümleri ayrıca Tahran eyaleti harem savunucuları şehitlerini anma törenlerinde yaptığı konuşmada, “Şehit Hac Kasım Süleymani’nin  özellikle de direniş cephesindeki yokluğunun hissedildiğini” söyledi.
Galibaf batının dem vurduğu insanhaklarına rağmen hac Kasım Süleymani’yi şehit ettiğini belirterek, Amerika kendi hedeflerine ulaşmak için komutan Süleymani’yi şehit ettiğini fakat hac Kasım’ın şehadeti ile Amerika’nın bölgeden ihracının da yaşanacağını belirtti.
İslami şura meclisi başkanı 9 Dey’in basiret ve bilinç günü olduğunu ve halkın da bu hassas zaman diliminde kendi inançları üzerinde direndiklerini ifade ederek 9 Dey’in cesaretler ve şecaatlerinin günü olduğunu ifade etti.
Hş 9 Dey 1388 (30 aralık 2009) tarihi, 10. Dönem cumhurbaşkanlık seçimlerine hile karıştığı bahanesi ile toplumun huzurunu bozanlara ve fitneci unsurlara karşı milyonlarca İranlının kesin cevap olarak düzenledikleri görkemli yürüyüş tarihidir.

Parstoday

Yorumlar