SUUD MAHKEMESİ HAMAS ÜYELERİNE VERDİĞİ CEZALARI DEĞİŞTİRDİ

Suudi Arabistan Temyiz Mahkemesi'nin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın eski Riyad temsilcisi Dr. Muhammed El-Hudari hakkında verilmiş olan cezayı 15 yıldan 6 yıla düşürürken daha önce beraatlarına hükmedilen bazı davalıların da beraatlarını iptal ederek haklarında farklı sürelerle ceza hükümleri verdiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1104 Tarih: 28 Aralık 2021 11:43
SUUD MAHKEMESİ HAMAS ÜYELERİNE VERDİĞİ CEZALARI DEĞİŞTİRDİ

Suudi Arabistan'daki Ürdünlü Tutuklular Komitesi Başkanı Hıdır El-Meşayih'in yaptığı açıklamaya göre Suudi Arabistan Temyiz Mahkemesi, Filistin direnişine yardım etmekten dolayı yargılanan Ürdünlü ve Filistinli 60 kişinin davasını geçtiğimiz pazar günü yeniden ele aldı. 

Meşayih'in Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamaya göre Suudi Arabistan Temyiz Mahkemesi bunlardan daha önce hapis cezasına mahkum edilenlerin çoğunun cezalarını onaylarken, beraat eden bazı kişilerin beraatlarını kaldırarak onları da farklı sürelerle hapse mahkum etti. Hamas'ın eski Suudi Arabistan temsilcisi Dr. Muhammed El-Hudari'nin cezasını ise 15 yıldan 6 yıla indirdi. Üç mahkum hakkında verilen cezanın infazının ise durdurulmasına karar verdi. 

Yeni karara göre Dr. Hudari önümüzdeki ay cezaevinde üç yılını doldurmuş olacağı için infaz kanununa göre onun hapiste kalması gereken süre tamamlanmış olacak. 

Meşayih, direnişe destek vermekten dolayı yargılanan Filistinliler ve Ürdünlüler hakkındaki davanın hukuki değil tamamen siyasi bir dava olduğunu vurgularken, El-Hudari hakkındaki cezanın düşürülmesinin ümit verici bir gelişme olduğunu ve mahkemenin davalılardan bazılarıyla ilgili hükümleri değerlendirmeye önümüzdeki günlerde de devam edeceğini söyledi. 

Suudi Arabistan yönetimi Şubat 2019'da ülkesinde yaşayan Ürdünlü ve Filistinli 60 kişiyi Filistin direnişine maddi destek verme suçlamasıyla gözaltına almıştı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar