ZAHİR CEBBARİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şehitler, Gaziler ve Esirler Ofisi sorumlusu Zahir Cebbarin, Filistin halkının ve davasının kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, mücadelenin sonunda galip gelenin Filistin halkı olacağını ifade etti. 

Görüntülenme: 932 Tarih: 26 Aralık 2021 22:10
ZAHİR CEBBARİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

El-Aksa Televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada Yahudi yerleşimcilerin Burka beldesine saldırısına karşı Filistinlilerin gösterdiği direnişi değerlendiren Cebbarin, Batı Şeria’da Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı büyük bir halk ayaklanması olduğunu söyleyerek, “El-Ayyaş ve El-Hunud’un Batı Şeriası halkımızı işgale karşı mücadelede yalnız bırakmadı ve bırakmayacak” dedi.
 

Filistin halkının esirlere ve Mescid-i Aksa’ya destek için fedakarlıkta bulunmaktan kaçınmadığını, Burka ve Batı Şeria’ya destek için de her yerde ayağa kalkacağını belirten Cebbarin, Filistin halkının iradesinin işgalcileri yeneceğini kaydetti.
 

Esirler davasının kutsal bir dava ve kadın esirlerin kırmızı çizgi olduğunu dile getiren Cebbarin, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirleri de işgalcilere kolay lokma olarak bırakmayacaklarını bildirdi.
 

Nablus vilayetindeki milli ve İslami gruplar, dün işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin ihlallerine karşı Nablus ve Cenin’de düzenlenecek faaliyetlere katılma çağrısında bulunmuştu.
 

Burka beldesi sakinleri dün akşam civar beldelerden gelen gençlerin de yardımıyla Yahudi yerleşimcilerin işgal güçleri himayesinde gerçekleştirmeyi planladıkları baskına engel oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar