ZAHİR CEBBARİN'DEN FİLİSTİNLİ ESİRLER İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Şehitler, Yaralılar ve Esirler Bürosu Sorumlusu Zahir Cebbarin yaptığı açıklamada, gerek Filistin içinde ve gerekse küresel çapta, işgal zindanlarındaki Filistinli kadınlara ve genelde tüm esirlere destek amacıyla yürütülecek çalışmaların ve kitlesel eylemlerin önemine değindi.  

Görüntülenme: 998 Tarih: 25 Aralık 2021 19:57
ZAHİR CEBBARİN'DEN FİLİSTİNLİ ESİRLER İÇİN EYLEM ÇAĞRISI

Cebbarin, esirlerin işgal rejimi cezaevleri yönetimine karşı yürüttükleri mücadelede başarılı olmalarında ve cezaevleri yönetimini kendilerine karşı başvurduğu baskıcı uygulamalara son vermeye zorlamada söz konusu sivil faaliyetlerin ve kitlesel eylemliliğinin büyük etkisinin olacağını dile getirdi. 

Cebbarin, bu sebeple, esirlere destek için düzenlenecek kitlesel faaliyetlere ve gösterilere büyük destek verilmesi, onların davalarına sahip çıkılması için yürütülecek sivil toplum faaliyetlerinin arkasında durulması gerektiğini vurguladı. 

Cebbarin açıklamasında, esirler davasının tüm Filistin halkı, bu halk içindeki bütün direniş grupları, bu halkın farklı güçleri için birleştirici bir dava olduğunu hatırlatarak Filistin halkının esirleri işgal zindanlarında yalnız bırakmayacağını, onların savaşlarının zindanların dışına da taşınacağını belirtti. 

Cebbarin, işgal yönetiminin bazı esir kadınların tecrit hücresinden çıkarılmasıyla bütün mesele bitmiş havası estirerek gözlere kül serpmeye çalıştığına dikkat çekerek işgal yönetiminin esirlere yönelik insanlık dışı uygulamaları tümüyle sona ermeden meselenin bitmiş olmayacağını ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar