HÜSEYİN SELAMİ'DEN TERÖRİST İSRAİL'E SERT UYARI

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Siyonist İsrail'den gelen saldırı tehditleri üzerine "Kollarını keseriz." dedi. 

Görüntülenme: 888 Tarih: 24 Aralık 2021 01:35
HÜSEYİN SELAMİ'DEN TERÖRİST İSRAİL'E SERT UYARI

İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Devrim Muhafızları'nın ülkenin güneyindeki Fars Körfezi bölgesinde düzenlediği askeri tatbikatların son aşaması sırasında yaptığı açıklamada; "Bu tatbikat İsrail Siyonist rejiminin son zamanlardaki boş tehditlerine yanıt olarak düzenlendi."dedi.

"Bugün tatbikatta farklı platformlardan fırlatılan 16 adet balistik füze tek hedefi isabetli bir şekilde vurdu." diyen Tümgeneral Bakıri, bu tatbikatta İran İslam Cumhuriyeti'nin füze kabiliyetinin sadece küçük bir bölümünü gösterdiğini söyledi.

Tümgeneral Bakıri, "Bu tatbikat önceden planlanmıştı ancak son günlerde Siyonist yetkililerin boş tehditleri bu tatbikatın bu zamanda yapılmasına neden oldu ve İran İslam Cumhuriyeti'nin bugüne kadarki en başarılı füze tatbikatlarından biriydi." açıklamasını yaptı.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Selami da yaptığı açıklamada, askeri tatbikatın Siyonist yetkililerin tehditlerine bir uyarı olduğunu belirterek, "Rejimin yetkilileri hata yaparsa, kollarını keseriz. Gerçek operasyon ve sahada yürütülen tatbikat arasındaki fark, sadece füze fırlatma açısını değiştirmektir. Bu nedenle onlar konuşmalarına ve hareketlerine dikkat etmeli." diye konuştu.

Ülkenin güneyinde 20 Aralık'ta "Büyük Peygamber (SAV) 17" adlı geniş kapsamlı askeri tatbikat başlatılmıştı.

Daha önce Hatemül Enbiya Merkezi Karargahı Komutanı Tuğgeneral Gulamali Reşid, Siyonist İsrail'den gelen saldırı tehditleri üzerine, "Siyonist Rejim’in İran’ın nükleer tesisleri ve askeri üslerine yönelik herhangi bir tehdidi, ABD’nin desteği ve yeşil ışığı olmadan mümkün değildir.” demişti.

Tuğgeneral Reşid, "Bu tür tehditler hayata geçirilirse İran Silahlı Kuvvetleri’nin askeri operasyon planı çerçevesinde saldırı için kullanılan tüm askeri üsler rotalar ve alanlar derhal hedef alınarak düşmana ezici bir darbe indirilecektir." ifadelerini kullanmıştı.

tesnim

Yorumlar