İZZET ER-REŞAK AÇIKLADI: SİYONİST REJİM ESİRLERE NEDEN BASKI YAPIYOR?

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak, son dönemde işgal rejiminin esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarının, kabul edilmesi muhtemel bir esir takası anlaşmasını kıymetsiz hale getirmeyi amaçladığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 1213 Tarih: 24 Aralık 2021 05:28
İZZET ER-REŞAK AÇIKLADI: SİYONİST REJİM ESİRLERE NEDEN BASKI YAPIYOR?

Aksa'nın Sesi (Savtu'l-Aksa) radyosunun bazı yerel radyolarla ortak programla yayınladığı ve işgal zindanlarındaki esirlerin hak mücadelelerine destek verme amaçlı Özgürlerin Devrimi isimli programa konuşan İzzet Er-Reşak, işgal rejiminin başvurduğu bütün bu yöntemlerin direnişi veya esirleri sindirme konusunda başarılı olamayacağını vurguladı. 

Reşak açıklamasında, işgal rejiminin esirlere yönelik baskılarının kesintisiz bir şekilde devam ettiğini ancak dozunun bazen artıp bazen düşebildiğini ama düşmanın şiddeti artırdığı her atağından krizle çıktığını ifade etti.

Reşak açıklamasında, esirlerin özgürlüklerine kavuşturulmalarının ve işgal zindanlarının boşaltılmasının Hamas'ın her zaman öncelikler listesinin başında yer aldığını belirterek esirlere de; "Onurlu halk, kahraman direniş sizin arkanızdadır. Sizi savunma, koruma ve siyonist zindanlarından çıkarma gücüne sahiptir. Siz Filistin'in içindeki ve dışındaki Filistinli halkımızın evlatlarının kalplerindesiniz. Sizin davanız, üzerinde ittifak sağlanmış adil ve insani bir davadır." mesajı gönderdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar