SALİH EL ARURİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, hareketlerinin siyonist işgal rejimine özelde kadın esirlere ve genelde tüm esirlere yönelik baskı ve şiddetin bir patlamaya yol açabileceği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 1131 Tarih: 24 Aralık 2021 20:30
SALİH EL ARURİ'DEN SİYONİST İSRAİL'E UYARI

El-Aksa uydu kanalına dün (23 Aralık Perşembe) açıklama yapan El-Aruri; "Biz kendimizi her alanda açık ve görülen bir mücadelenin içinde bulabiliriz. Gerginliğin güçlü bir şekilde öne çıkarak, cezaevleri dışına taşınması mümkündür." dedi.

El-Aruri, işgal rejiminin esirleri bir yerden bir yere, bir hücreden başka hücreye naklederek birtakım şeyleri dayatmaya çalıştığını hatırlatarak, tüm koğuşlardaki esirlerin işgal yönetimine, özellikle kadın esirlere yönelik baskı uygulamalarının son bulmaması durumunda açık bir mücadelenin başlatılacağı uyarısında bulunduklarını belirtti. 

El-Aruri açıklamasında Filistin halkının mensuplarını da siyonist işgal rejiminin baskı uygulamaları karşısında esirlere destek vermek amacıyla düzenlenecek kitlesel etkinliklere katılmaya ve destek vermeye çağırdı. 

El-Aruri, hareketinin işgal rejiminin özelde esir kadınlara ve genelde tüm esirlere yönelik olarak işlediği suçlar hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla uluslararası, bölgesel, ulusal kuruluşlarla ve ilim çevreleriyle irtibatlarını sürdürdüğünü belirtti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar