KORSAN İSRAİL LÜBNAN HAVA SAHASINI HER GÜN İHLAL EDİYOR

Lübnan parlamento başkanı, "Gerginlik varsa sorumlu Tel Aviv'dir ve Siyonist rejim tarafından hava sahamızın her gün ihlal edilmektedir.'' dedi. 

Görüntülenme: 826 Tarih: 21 Aralık 2021 19:11
KORSAN İSRAİL LÜBNAN HAVA SAHASINI HER GÜN İHLAL EDİYOR

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri  dün BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile düzenlediği ortak basın toplantısında Lübnan ile Siyonist rejim İsrail arasında bir deniz sınırının belirlenmesi konusunu ele aldı.

Nebih Berri, ''Müzakerelerdeki gecikmenin Lübnan ekonomisini etkilemesi ve krizin çözümünü geciktirmesi nedeniyle Siyonist rejimle deniz sınırlarının çizilmesinin Birleşmiş Milletler gözetiminde olacağı kararlaştırıldı, ancak bundan sorumlu şirketler güvenlik bahaneleriyle çözüm sürecini erteliyorlar.'' dedi.

Lübnan Parlamentosu Başkanı, Birleşmiş Milletler'in desteğini takdir ederken, bu ülkenin güneydeki sakinleri ile ordu ve UNIFEL (güneydeki BM barış güçleri) arasındaki güçlü bağları vurguladı.

BM barış gücünün (UNIFEL) Lübnan'da konuşlandırılmasına rağmen, Siyonist rejim uluslararası düzenlemelerden bağımsız olarak Lübnan hava sahasını düzenli olarak ihlal ediyor.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Perşembe gününden bu yana Beyrut'a dört günlük bir ziyarette bulunuyor.

parstoday

Yorumlar