TRUMP SİYONİSTLERİ ŞAŞIRTTI

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Amerikan Yahudilerinin İsrail'i sevmediğini açıklaması, Siyonist rejimin medyasında ve sosyal ağlarında büyük tartışmalara neden oldu. 

Görüntülenme: 817 Tarih: 21 Aralık 2021 17:04
TRUMP SİYONİSTLERİ ŞAŞIRTTI

Al Jazeera kanalı bu konuda Donald Trump'ın İsrail’li bir gazeteciyle yaptığı ve ABD Yahudilerinin İsrail'i sevmediğini vurguladığı konuşmasının yayınlanmasının İsrail'de büyük tartışmalara yol açtığını bildirdi. 

Trump, hemen hemen tüm İsrail medyası tarafından yayınlanan yeni bir açıklamada, ABD'deki Yahudilerin İsrail'den ya nefret ettiğini ya da İsrail'i önemsemediğini vurguladı.

Trump, İsrail'in ABD Kongresi'ni ele geçirmesine atıfta bulunarak, "Evanjelik Hıristiyanlar İsrail'i Yahudilerden daha çok seviyorlar. İsrail Kongre'ye her zaman hakim oldu, ama bugün bu devirde Biden ve Obama döneminde gördüğümüz şey bunun tam tersi." dedi.

Eski ABD başkanının sözleri sanal ortamda özellikle Siyonistler arasında tepkilerle karşılaştı.

Amerikan Yahudi Komitesi eleştirel bir tweet'te şunları paylaştı: "Bay Trump neden bir kez daha Yahudilerin tehlikeli yüzünü ifşa ediyor?"

Tweet'inde devamında şu ifadelere yer verildi: "Trump'ın İsrail'e geçmişteki desteği, onun anti-Semitizm ticareti yapmasına veya İsrail'le Amerikan Yahudi ilişkileri hakkında yanlış sonuçlar çıkarmasına asla izin vermeyecek. Bu işlerden vazgeçmesi şart. "
Bu arada İsrail gazetecilerinden Shalomo Shamir, Ma'ariv gazetesinde yayınlanan bir makalesinde şunları itiraf etti: "ABD ve İsrail Yahudileriyle iki farklı parametre, ayrı hedefler ve çelişkili göstergelerle karşı karşıyayız."

Al Jazeera'ya göre, Harvard Harris Enstitüsü tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan son ankete göre, Amerikan gençleri arasında İsrail'e verilen destek de azaldı.

TESNİM

Yorumlar