ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Yemen hava sahasını bu ülke halkına kapatan Suudi Arabistan'ın, Mekke ve Medine hava sahasını BAE'ye seyahat etmesi için Siyonist rejimin Başbakanı'na açtığını vurguladı. 

Görüntülenme: 1184 Tarih: 20 Aralık 2021 23:33
ABDULMELİK EL HUSİ'DEN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

Marib, Şabva ve el-Bayda kabilelerinden çok sayıda heyet Pazar günü Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi'yi ziyaret etti.

Abdülmelik Husi şu ifadelerde bulundu: ‘Bu tür görüşmeler, Suudi-BAE koalisyonunun saldırı ve işgali karşısında Yemen halkı arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemlidir.

Yemen halkı arasında kardeşliği ve anlayışı güçlendirmek, bölünme çağrısı yapanlara kulak asmamak gerekiyor.

Yemen hava sahasını bu ülkenin halkına kapatan Suudi Arabistan, Mekke ve Medine hava sahasını BAE'ye seyahat etmesi için Siyonist rejimin Başbakanı Naftali Benet’e açtı.’

Konuyla ilgili olarak Abdülmelik Husi dün şunları söylemişti: ‘Yemen'deki işgalci koalisyonun suç ve cinayetleri, insanlık için bir utançtır. Bütün insanlar, Yemen'in işgalinin, en asgari insan standartlarına, değerlerine ve ahlakına uymayan feci bir savaş olduğunu söylüyor.

Yemen'deki vahşi cinayetler bu ülkenin insanlarını hedef alıyor. Kuşatma ve saldırılar yedi yıldır devam ediyor, ancak tüm dünya BAE ve Suudi Arabistan'a Yemen'e saldırma konusunda başarısız olduklarını ve hedeflerine ulaşamayacaklarını söylüyor.’

Abdülmelik Husi, Suudi koalisyonunun hedeflerinin gerçekleşmesini imkânsız olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Yemen halkını savunmaya devam etmek doğru ve akıllıca bir duruştur ve özgürlüğün müsaderesini kabul edersek barışı kabul etmiş değil, teslim olmuş oluruz.

Ensarullah, Yemen halkına yönelik kuşatma devam ettiği sürece, hiçbir anlaşma ve pazarlığı kabul etmeyecektir.’

rasthaber

Yorumlar