ZALİM SİSİ YÖNETİMİ İHVAN LİDERLERİNDEN MAHMUD İZZET'E HAMAS ADINA CASUSLUK SUÇLAMASIYLA HAPİS CEZASI VERDİ

Mısır yargısı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanvekili Mahmud İzzet'i müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırdı. 

Görüntülenme: 759 Tarih: 20 Aralık 2021 19:32
ZALİM SİSİ YÖNETİMİ İHVAN LİDERLERİNDEN MAHMUD İZZET'E HAMAS ADINA CASUSLUK SUÇLAMASIYLA HAPİS CEZASI VERDİ

Mısır haber ajansı MENA'nın haberine göre, kamuoyunda "Hamas adına casusluk" olarak bilinen davanın duruşması Kahire Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme, davada İzzet'e müebbet hapis cezası verdi.

İzzet, 2015'te aynı davada idam cezasına çarptırılmış ancak Ağustos 2020'de yakalanmasının ardından yargılamanın yenilenmesine karar verilmişti. Bugünkü kararla idam cezası müebbet hapse çevrilmiş oldu. Karara temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

İzzet, 8 Nisan'da da "rehberlik bürosu olayları" olarak bilinen davada müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Mahmud İzzet, 1960'lardan bu yana Müslüman Kardeşler'de önemli bir şahsiyet olmuş ve grubun varlıklarını ve sırlarını korumakla itibar kazanmıştır.

2013 yılında Muhammed Bedie'nin tutuklanmasının ardından Müslüman Kardeşler, Mahmud İzzeti'İ grubun geçici lideri olarak atadı.

Mısır'da yönetimi darbeyle ele geçiren Sisi, Müslüman Kardeşler'i "terörist bir grup" olarak görüyor ve Muhammed Mursi hükümetine karşı yapılan askeri darbenin ardından faaliyetlerini yasadışı ilan etti.

parstoday

Yorumlar