HÜSEYİN AHMED FİLİSTİN ŞEHİDİDİR

12 Aralık Pazar akşamı, Fetih hareketi içindeki Ulusal Güvenlik Güçleri tarafından Güney Lübnan'daki Burc Eş-Şimali mülteci kampında şehit edilen üç gençten Hüseyin Ahmed'in ailesi, kendi çocuklarının ve onun şehit arkadaşlarının kanlarının hesabının sorulması gerektiğini belirterek, cinayete karışanların Lübnan yargı makamlarına teslim edilmesini istedi.  

Görüntülenme: 828 Tarih: 18 Aralık 2021 13:12
HÜSEYİN AHMED FİLİSTİN ŞEHİDİDİR

Aile dün (17 Aralık Cuma) akşam yaptığı basın açıklamasında, Allah yolunda yaşayan ve Allah yolunda ölen, Kur'an-ı Kerim hafızı, mühendis oğullarının şehit olduğuna inandıklarını belirterek, onun ve arkadaşlarının kanlarına dokunan ellerin bunun bedelini ödemeleri ve hesaba çekilmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Buna binaen aile, kasıtlı ve planlı bir şekilde işlenen bu cinayete karışan, bu saldırıyı planlayan veya herhangi bir şekilde suça karışan herkesin mutlaka Lübnan yargısına teslim edilerek sorgulanması ve hak ettikleri cezayı çekmeleri gerektiğini belirtti.

Aile bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) yetkililerinin, olayın bir fitneye dönüşmesine fırsat vermemek için suçlulara karşılık vermekten kaçınarak nefislerine hakim olmalarının da önemsenmesi gereken bir davranış olduğunu belirterek yapılması gerekenin bu olduğunu belirtti. 

Lübnan’daki Burc Eş-Şimali mülteci kampında meydana gelen yangındaki patlamada hayatını kaybeden Hamza İbrahim Şahin’in, 12 Aralık Pazar akşamı düzenlenen cenaze törenine Fetih üyesi silahlı kişilerin ateş açması sonucu Filistinli üç genç şehit olmuş ve bazıları ağır 10 kişi de yaralanmıştı. Yaralılar arasında Hamas Siyasi Birimi üyesi Zahir Cebbarin de vardı.

Hamas Yurt Dışı Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, dün şehit ailelerini ziyaret ederek katillerin Burc Eş-Şimali mülteci kampında çok çirkin bir suç işlediklerini belirterek onların cezadan da kaçamayacaklarını, ama Hamas'ın Filistin safının ve kanının birliğinden yana olduğunu vurgulamıştı.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri de şehit ailelerini ziyareti esnasında yaptığı açıklamada; "Hiç kimse bu harekete saldırı düzenleyip sonra da hiçbir şey olmamış gibi kenara çekilemez. Her şeyin bir zaman ve yolu var. Arkasında birtakım talepler olan hak kaybolmayacaktır. Hiçbir şey de bizi cihad ve direniş yolumuzdan saptıramayacaktır." ifadelerine yer vermişti.  

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar