FAS HALKI SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNE KARŞI

Fas Cephesi, Fas ve Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini protesto etmek için Filistin'i desteklemek ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı geniş çaplı gösteriler çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 1280 Tarih: 17 Aralık 2021 11:51
FAS HALKI SİYONİST İSRAİL İLE İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİNE KARŞI

Fas Cephesi Filistin'i desteklemek ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkarken, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesinin yıldönümü olan 22 Aralık'ta Fas'ın çeşitli şehirlerinde gösteri çağrısında bulunurken, Fas ile ırkçı İsrail arasında imzalanan anlaşmaların iptalini istedi. 

Filistin'i destekleyen ve Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan Fas Cephesi, "Fas  ve Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin iptaline  kadar mücadelemiz devam ediyor" sloganıyla 22 Aralık tarihini  'Ulusal Dayanışma Günü' ilan etme kararı aldı. 

Aralık 2020'de Siyonist rejim ve Fas arasında diplomatik ilişkilerin yeniden başlamıştı. 

Fas ve Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin açıklanmasının ardından Fas halkı, ırkçı İsrail rejimi ile ilişkilerin normalleşmesini Filistin'e ihanet ve halkının arkadan bıçaklanması olarak nitelendirerek gösteriler düzenledi.

Fas, İslam dünyasından sert tepki alan Siyonist rejimle 2020 yılında BAE, Bahreyn ve Sudan'dan sonra ilişkileri normalleştiren dördüncü ülke oldu.

Fas ve Siyonist rejim arasındaki ilişkiler, El Aksa İntifadası'nın başlamasının ardından 2000 yılından beri kopmuştu.

parstoday

Yorumlar