HAMAS'IN BATI ŞERİA'DAKİ FAALİYETLERİ SİYONİST REJİMİ KORKUTUYOR

İsrail işgal rejiminin güvenlik organları, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın son yıllarda vurulan darbelerden sonra Batı Şeria'da yeniden etkisini göstermesinin endişe verici olduğu yönünde uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1018 Tarih: 16 Aralık 2021 12:00
HAMAS'IN BATI ŞERİA'DAKİ FAALİYETLERİ SİYONİST REJİMİ KORKUTUYOR

İşgal rejiminin güvenlik organlarının değerlendirmesinde, geçtiğimiz Eylül ayı sonunda Batı Şeria'da Hamas'ın, zihinleri ikinci bir intifadaya odaklayacak büyük eylem planları yapan hücrelerinin ortaya çıkarılmasının İsrail güvenliğini şoke ettiği dile getirildi. 

Değerlendirmede söz konusu hücrelerin, patlayıcıların en tehlikelilerinden olan TATP türü patlayıcıdan onlarca kg miktarında ürettiğinin tespit edildiği ve bunların üretimi için Cenin bölgesindeki bir patlayıcı uzmanından yararlanıldığı ifade edildi. 

İsrail güvenlik kaynakları, başta Hamas'ın ikinci adamı olarak tanımladıkları Salih El-Aruri ile Filistin dışına sürgün edilen ve son dönemde El-Halil'de birtakım hücreler oluşturduğu söylenen Abdurrahman Ganimat olmak üzere hareket önderlerinin yardımlarıyla yeni hücreler oluşturmalarından endişe edildiğini vurguladı. 

İsrail güvenlik kaynakları, Filistin Yönetimi'nin son dönemde Batı Şeria'da durumu kontrol etmekten aciz kalmasından ve Hamas'a faaliyetlerini yeniden başlatma fırsatı vermesinden dolayı da bir hayal kırıklığı yaşandığını iddia etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar