ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAKİ BAZI MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜKÜMETE İSRAİL UYARISI

Ürdün parlamentosu üyesi bazı milletvekilleri, İsrail işgal rejimiyle imzalamış olduğu ve enerji - su takası konusunda fizibilite çalışmalarının başlatılmasını kararlaştıran Niyet Beyanı Anlaşması'nı iptal etmemesi durumunda hükümetten güvenoyunu çekme sinyali verdi.  

Görüntülenme: 786 Tarih: 14 Aralık 2021 18:37
ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAKİ BAZI MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜKÜMETE İSRAİL UYARISI

Verilen haberlere göre 76 milletvekili tarafından sunulan ve Niyet Beyanı Anlaşması'nın ele alınmasına dair bir önergenin tartışılması amacıyla yarın (15 Aralık Çarşamba) Meclis bir genel oturum düzenleyecek. 

Milletvekili Salih El-Armuti, işgal rejimiyle imzalanan ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilecek, İsrail'in Ürdün'e su vermesi karşılığında Ürdün'ün de elektrik vermesine dair projenin hayata geçirilmesi amacıyla fizibilite çalışması başlatılmasını kararlaştıran Niyet Beyanı Anlaşması'nın iptal edilmesi konusunda halkın ve parlamentonun talebini yerine getirmemesi durumunda Sular Bakanı'ndan ve hükümetten güvenoyunun çekilmesinin söz konusu olabileceğini dile getirdi. 

Ürdün, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri 22 Kasım 2021 tarihinde, enerji karşılığı su satın alınması konusunda hazırlanan proje için fizibilite çalışmalarının başlatılması konusunda "Niyet Beyanı Anlaşması" imzalamıştı. Anlaşma Ürdün'de geniş çaplı tepkilere ve protesto eylemlerine neden olmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar