HAMAS LİDERLERİNDEN HASAN YUSUF YENİDEN ESİR ALINDI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenledi ve aralarında İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Şeyh Hasan Yusuf’un ve eski esirlerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 836 Tarih: 13 Aralık 2021 19:05
HAMAS LİDERLERİNDEN HASAN YUSUF YENİDEN ESİR ALINDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Hamas’ın kuruluş yıldönümü öncesi hareket üyesi eski esirlerin evlerine baskın düzenlediğini ve evlerde bulunan paralara el koyduğunu, eski esirlere gözaltına alma tehdidinde bulunduğunu bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin 63 yaşındaki Hamas lideri Şeyh Hasan Yusuf’u Ramallah’ın batısındaki Beytunya beldesinde bulunan evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin ayrıca Nablus’un güneyindeki Cemain beldesinde Ömer Gazi ve Ahmed Gazi kardeşleri, Selfit’in kuzeybatısındaki Karavetu Beni Hassan beldesinde eski esir Bera Asi’yi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri El-Halil vilayetindeki El-Arrub Mülteci Kampı’nda Enes Cevabira, Gassan Cevabira ve Müeyyed Eş-Şerbi’yi, Dura kentinde de Muhammed Yunus El-Müsalime’yi evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
 

İşgal güçlerinin ayrıca eski esir Rami El-Fahuri ile eşini Kudüs’ün Hıtta Kapısı yakınlarındaki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.
 

İşgal güçleri Şeyh Hasan Yusuf’u 2 Ekim 2020’de Beytunya’daki evine baskın düzenleyerek gözaltına almış ve 9 ay idari hapis cezasıyla esir tuttuktan sonra 8 Temmuz 2021’de serbest bırakmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar