GEORGE KARDAHİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Lübnan'ın müstafi Enformasyon Bakanı George Qardahi, Yemen savaşıyla ilgili sözlerini savunurken, Lübnan'daki direniş atmosferinin bir anda ve yakın zamanda hazırlanmadığını, ancak Lübnan'daki direniş ortamının herhangi bir partiden daha Lübnanlı olduğunu, direnişin Lübnan'a onur ve kıvanç kazandırdığını vurguladı. 

Görüntülenme: 873 Tarih: 12 Aralık 2021 02:25
GEORGE KARDAHİ'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

George Qardahi, el-Alem'e verdiği röportajda "Kırk gün boyunca istifa etme baskısına direndim ve kırk yıl direnebilirdim, ancak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Lübnan'ın ulusal çıkarlarını ve onurunu koruma talebi üzerine istifa ettim." dedi.

Qardahi, ''Tarihte bir hükümetin başka bir hükümette bakan veya yetkilinin istifasını talep ettiğini ve o hükümet için böyle bir şart koyduğunu ve o hükümetin bu şarta uymak zorunda kalacağını ender gördüğümü bildirmek isterim. Ben bakanlığa atanmadan iki ay önce tüm tarafların çıkarına olan bir şey söyledim. Kendi haysiyetimi ve gururumu korumak, daha sonra da vatanımın namus ve haysiyeti uğruna istifa etmeye karar verdim. Ben sadece halkıma karşı insancıl ve vatansever bir duyguya teslim oldum; Ben kimseye teslim olmadım.'' dedi.

Lübnan'a yönelik saldırıların asıl hedefinin Hizbullah olduğunu vurgulayan Qardahi, Lübnan'daki Hizbullah'ın sadece Suriye'yi değil, Lübnan merkezli tüm Lübnanlıları ve sadece bu savaşçıların mensup olduğu aşiretleri değil, tüm Lübnanlı aşiretleri savunduğunu vurgulayarak, ''Bana göre direniş Lübnan'daki tüm kavramları değiştirdi. Direniş Lübnan'ı gururlandırdı. Her Lübnanlı bu konuyu kabul etmeli ve anlamalı ve bu durumdan utanmamalıdır.'' dedi.

parstoday

Yorumlar