AHMED BAHR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) lideri Ahmed Bahr, Hamas’ın başta Filistin devletinin başkenti Kudüs, mültecilerin dönüş hakkı ve esirlerin özgürlüğe kavuşturulması olmak üzere Filistin sabitelerine bağlı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 916 Tarih: 12 Aralık 2021 01:11
AHMED BAHR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Bahr, Hamas’ın 34’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle düzenlenen gönüllü ve ücretsiz tıbbi hizmet günü faaliyetlerinin açılışında yaptığı konuşmada, verdikleri söze sadık olduklarını belirterek, hareketin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin’in ve şehitlerin ruhlarına, esirlere ve gazilere selamlarını gönderdi.
 

Arapların ve İslam ümmetinin Filistin halkının yanında durmasına ihtiyaçları olduğunu kaydeden Bahr, işgalcilerin Filistin halkının evlatlarını öldürdüğünü ve kutsal mekanlarını kirlettiğini ifade etti.
 

“Kudüs davası konusunda ve Yahudi yerleşimcilerin yaptıkları karşısında neredesiniz ey Araplar?” diye soran Bahr, işgalden kurtuluş yolunda yürümeye devam ettiklerini, Filistin tamamen işgalden kurtulup özürlüğüne kavuşan Mescid-i Aksa’da namaz kılınmadan Kudüs’ün kılıcının kınına sokulmayacağını bildirdi.
 

Koşulları göz önünde bulundurarak bu yılki kuruluş yıldönümü faaliyetlerinin tek bir alanda değil farklı bölgelerde düzenlenmesine karar verdiklerini belirten Bahr, esir aileleri ve hastalar başta olmak üzere bir dizi sosyal ziyaret gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar