HAMAS BURC EŞ ŞİMALİ KAMPINDA ÇIKAN YANGINLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (11 Aralık Cumartesi) öğle saatlerinde, Lübnan'ın güneyindeki Burc Eş-Şimali Filistin mülteci kampında dün gece çıkan yangın hakkında açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 865 Tarih: 11 Aralık 2021 07:58
HAMAS BURC EŞ ŞİMALİ KAMPINDA ÇIKAN YANGINLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Hamas'ın açıklaması şu şekilde: 

"Hadiseyle bağlantılı hususların incelenmesi ve yangının çıktığı yerin yakınında bulunan görgü tanıklarının dinlenmesi sonucunda, yangının koronavirüs hastalığıyla mücadelede kullanılacak oksijen tüplerinin, çok sayıda temizlik maddesinin, dezenfektanın ve benzeri tıbbi malzemelerin saklandığı bir depoda meydana gelen elektrik kontağından kaynaklandığı sonucuna varılmıştır. Yangın çevrede sınırlı miktarda bir maddi hasara neden olmuştur. Büyük bir felaketten koruyan Yüce Allah'a rahmetinden ve lütfundan dolayı şükrediyoruz. 

Biz Hamas olarak bu olaydan duyduğumuz acıyı dile getirmekle birlikte Lübnan'daki Filistinli topluma da dayanışma ve yardımlaşma yoluyla ortaya koyduğu duyarlılık ve sorumluluğa da teşekkür ediyoruz. 

Hamas, Burc Eş-Şimali ahalisinin, olayın büyümesini önlemek için gösterdiği büyük gayreti ve gönüllü çalışmayı da kutlamaktadır.

Bu arada Hamas, birtakım medya organlarının olayla ilgili olarak yayınladığı çarpıtıcı haberleri, yangının sebebi hakkındaki asılsız iddiaları, olayda onlarca kişinin hayatını kaybettiği yolundaki haberleri de kınamaktadır. Bunların tümü aslı olmayan uydurma haberlerden ibarettir. Ayrıca hareket, olay hakkında yapılan açıklamaların hiçbiriyle de herhangi bir ilgisinin olmadığını teyit etmektedir.

Hamas, yangının söndürülmesi ve insanlara destek için harekete geçen tüm sivil savunma kurumlarına, acil yardım kuruluşlarına ve sağlık kurumlarına da teşekkür etmektedir. 

Komşu Lübnan halkının sağlık alanındaki büyük desteği ve olay karşısında sağladığı kolaylıkları takdir etmektedir."

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar