FİLİSTİNLİ GAZETECİLER FORUMU'NDAN DW'YE ELEŞTİRİ

Filistinli Gazeteciler Forumu, Almanya'nın ünlü basın yayın kurumu Deutsche Welle'nin (DW) Almanya'nın Sesi radyosunda çalışan dört gazetecinin işinin, haklarında başlatılan "antisemitizm" soruşturması için şartları oluşturma amacıyla dondurmasına tepki gösterdi.  

Görüntülenme: 797 Tarih: 05 Aralık 2021 05:18
FİLİSTİNLİ GAZETECİLER FORUMU'NDAN DW'YE ELEŞTİRİ

DW, bir Alman gazetesinde yayınlanan makalede DW'nin Arapça bölümünde çalışan bazı bay ve bayan gazeteciler ile Almanya dışında aynı kuruma tabi olarak çalışan bazı serbest gazeteciler hakkında "antisemitizm" suçlamasında bulunulması sebebiyle soruşturma başlattığını duyurmuştu. 

Süddeutsche Zeitung gazetesi yayınladığı bir raporda DW'nin Arapça bölümünde çalışan bazı gazetecilerin ve yine aynı kurumla ilişki içinde olduğu söylenen bir bağımsız gazetecinin antisemitizm faaliyetlerinde bulunduğunu iddia etmişti. Raporda bu kişilerin son yıllarda sosyal medyada ve daha başka medya organlarında yayınladıkları mesajlarda ve yaptıkları yayınlarda yahudi düşmanlığı yaptıkları iddiasında bulunulmuştu. 

Filistinli Gazeteciler Forumu yaptığı açıklamada işleri dondurulan gazetecilerin yanında durduklarını vurgulayarak DW'yi kararından dönmeye ve insan haklarına özellikle de düşünce ve ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, adalet ve insanlık değerlerinden uzaklaşmamaya davet etti. 

Filistinli Gazeteciler Forumu, Uluslararası Gazeteciler Birliği'ni ve insan hakları kuruluşlarını da DW'nin yaptığı haksızlığın önüne geçmek için harekete geçmeye çağırdı.

Almanya'nın Nazi hakimiyeti dönemine ait holokost sicilini, bu ülkenin bütün medya organlarını kendine kafa sallamaya zorlamak için değerlendirmeyi başaran uluslararası siyonizm, işgalci İsrail rejiminin zulüm uygulamalarının eleştirilmesini bile yerine göre antisemitizm yani yahudi düşmanlığı olarak lanse ediyor ve bu konudaki iddialarını siyonist işgal rejimine tavır koyan basın mensuplarının dışlanması için baskı aracı olarak kullanabiliyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar