FAS YÖNETİMİ SİYONİST İSRAİL'İN PROTESTO EDİLMESİNİ ENGELLEDİ

Faslı aktivistler, emniyet teşkilatının Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini protesto amacıyla bugün (29 Kasım Pazartesi) başkent Rabat'ta düzenlenmesi planlanan gösteriyi engellediğini ifade ettiler.  

Görüntülenme: 940 Tarih: 30 Kasım 2021 03:08
FAS YÖNETİMİ SİYONİST İSRAİL'İN PROTESTO EDİLMESİNİ ENGELLEDİ

Filistin İçin Ulusal Çalışma Grubu isimli hükümet dışı grup başta olmak üzere muhtelif gruplar ve sivil toplum kuruluşları gösteriye destek verilmesi ve iştirak edilmesi yönünde çağrılar yapmışlardı. 

Normalleşmeye Karşı Ulusal Gözlemevi adlı bir hükümet dışı kuruluşun yazarı Aziz Hennavi emniyet teşkilatının hiçbir gerekçe ileri sürmeden bu gösteriyi engelleme kararı karşısında şoke olduklarını dile getirdi. 

Fas yönetimi tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Gösteri özellikle işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz'ın Fas'a geçtiğimiz salı günü başlayan ve iki gün süren bir ziyaret düzenlemesi ve bazı askeri anlaşmalar imzalaması üzerine planlanmıştı. 

Gantz'ın Fas ziyareti bu ülkedeki muhtelif siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının sert tepkilerine ve eleştirilerine neden olmuştu. 

Gantz'ın Fas'a davet edilmesine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Fas Ümmet Sorunlarına Destek Heyeti siyonist işgalci bakanın ziyaretinin, siyonist katillerle ilişkilerin normalleştirilmesinin her türüne karşı çıkan Fas halkının iradesine tamamen aykırı olduğunu, topraklarını özgürlüğüne kavuşturmak ve bağımsız devletini kurmak için mücadele eden Filistin halkının bu mücadelesinin de hafife alınması anlamına geldiğini dile getirmişti.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği tarafından yapılan açıklamada da; "Birleşik Arap Emirlikleri ve Fas gibi ülkelerin işgalci siyonist rejimle işbirliği anlaşmaları imzalamaları ve pratiğe dönük adımlar atmada çılgınca koşmaları, çirkin bir iştir ve şer'i açıdan da haramdır. Hz. Ömer'in ve Salahuddini Eyyubi'nin ahitlerine ve Filistin halkının haklarına ihanettir." ifadesine yer verilmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar