SİYONİST İSRAİL'DE GÜVENLİK AÇIĞI KRİZİ

İşgal rejiminde yayınlanan gazetelerden Yediot Ahronot, aralarında başbakanın Kudüs’teki konutunun da bulunduğu hassas yerlerin planlarının internette yayınlandığını ve bunun da yeni bir güvenlik açığı oluşturduğunu yazdı. 

Görüntülenme: 829 Tarih: 28 Kasım 2021 22:26
SİYONİST İSRAİL'DE GÜVENLİK AÇIĞI KRİZİ

Kudüs’teki konutun işgal rejimi başbakanlarının göreve geldiklerinde aileleriyle yaşadıkları ve önemli konuklarını karşıladıkları yer olduğu ifade edildi.
 

Gazete, dileyen herkesin Kudüs’teki işgal belediyesinin internet sitesi aracılığıyla işgal rejimi başbakanının konutunun planlarına ulaşabileceğini, sitede resmi konutla ilgili ayrıntılı bilgilerin ve resimlerin bulunduğunu, yapılan son değişikliklerin de yer aldığını bildirdi.
 

Konutla ilgili planların ve resimlerin işgal belediyesine inşaat ruhsatı almak için verildiği belirtilen haberde, ilgili merciler bölgenin“güvenlik alanı” olduğunu bildirmediği için planlama komitelerinin konuta diğer binalarla aynı işlemi uyguladığı kaydedildi.
 

Haberde ayrıca güvenlik açığının bir araştırmacı tarafından keşfedildiği ve söz konusu kişinin Şabak’tan ve işgal rejimi başbakanının güvenliğinden sorumlu yetkililerden konuyu soruşturmalarını istediği ifade edildi.
 

Yediot Ahronot’ta yayınlanan haberin ardından işgal rejimi başbakanı Naftali Bennett’in ofisinin Kudüs’teki işgal belediyesinden başbakanın konutuyla ilgili planların ve resimlerin belediyenin internet sitesinden kaldırılmasını talep ettiği açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar