AYETULLAH AHTERİ: 'İNGİLTERE'NİN FİLİSTİN KARŞITI EYLEMİYLE MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR'

İran Cumhurbaşkanlığı Filistin halkın İslam inkılabı destekleme komitesi başkanı Ayetullah Muhammed Hasan Ehteri, ''İngiltere'nin uluslararası örgütlerdeki Filistin karşıtı eylemiyle mücadele etmek gerekiyor.'' dedi. 

Görüntülenme: 825 Tarih: 22 Kasım 2021 19:00
AYETULLAH AHTERİ: 'İNGİLTERE'NİN FİLİSTİN KARŞITI EYLEMİYLE MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR'

İSNA ajansına göre, Ayetullah Muhammed Hasan Ehteri, şunları söyledi: "Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları İzleme Örgütü gibi uluslararası kuruluşlar kanalıyla, İngiltere'nin, canını, malını, evini  savunan bir Filistin grubunu  terörist olarak adlandırması utanç vericidir ve buna karşı uluslararası kuruluşlarda mücadele vermek gerekiyor'' dedi.

Ehteri,  Filistin'in kurtuluşunun halihazırda  gerçekleşme sürecinde olduğunu belirterek, ''Müslümanların bu toprakları ve kıblesi Müslümanlarındır ve en yakında tekrar bu topraklarına sahip olacaktır" dedi.

Ayetullah Ehteri,  ırkçı İsrail'in yıkımının her geçen gün daha da bir görüldüğünü belirterek, ''Bu gerçekleşmeye çok yakın ve bu bizi sahada daha umutlu ve aktif kılıyor.'' dedi.

Ehteri ayrıca şöyle dedi: ''Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminden bu yana Filistin'e karşı başlayan ve bugün İngiltere'nin peşinden koştuğu ve El Suud, Nahyan ve El Halife rejimleri tarafından yürütülen çabalar, Siyonistleri kurtarmaya yöneliktir. Ama bu durum siyonist rejimin çöküşünü engelleyemeyecektir.''

parstoday

Yorumlar