SİYONİST REJİM ORDUSU ÜRDÜN SINIRINDAN SİLAH SOKULMASI GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

İsrail işgal ordusu yetkilileri, Ürdün topraklarından işgal altındaki Filistin topraklarına Ürdün sınırı üzerinden silah sokulması girişimini engellediklerini ileri sürdüler.  

Görüntülenme: 825 Tarih: 16 Kasım 2021 02:53
SİYONİST REJİM ORDUSU ÜRDÜN SINIRINDAN SİLAH SOKULMASI GİRİŞİMİNİ ENGELLEDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Siyonistlere ait haber kaynaklarının bugün (16 Kasım Salı) yayınladıkları haberlerde, işgal ordusu adına açıklama yapan bir sözcünün asker ve polisin ortak operasyonuyla dün akşam Ürdün Vadisi bölgesinde Ürdün sınırları üzerinden silah sokulması planının gerçekleştirilmesinin engellendiğini söylediği belirtildi. 

Açıklamada asker ve polisin takip ekiplerinin beraberlerinde kaçak silahlar bulunan iki kişiyi Ürdün sınırı civarında yakın takibe aldıkları, sonra bu kişileri gözaltına aldıkları iddia edildi. Polisin yaptığı aramada bu kişilerin beraberinde 6 tabanca, 2 kalaşnikof, 1 M16 silah bulduğu ileri sürüldü. 

İşgal ordusu geçtiğimiz perşembe günü de Ürdün sınırında bir silah sokma girişiminin önüne geçmeyi başardığı iddiasında bulunmuştu. O zaman da askeri takip ekiplerinin bir kişiden şüphelendiği ve polis özel birlikleriyle işbirliği yaparak bu kişiyi yakaladığı, sonra yapılan aramada yanında 15 parça silah ele geçirildiği ileri sürülmüştü. 

Ürdün yönetiminden ise işgal ordusunun iddia ettikleriyle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar