BAHREYN KORSAN İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARINA NEDEN SES ÇIKARMIYOR?

Bahreyn ikili politikasıyla bölgeyi nükleer silahlarla tehdit eden işgalci Siyonist rejime göz yumdu ama İran'ın barışçıl nükleer programı, İsrail ile normalleşen ülkelerin krallarının gözlerine uykuyu haram etti! 

Görüntülenme: 869 Tarih: 15 Kasım 2021 23:34
BAHREYN KORSAN İSRAİL'İN NÜKLEER SİLAHLARINA NEDEN SES ÇIKARMIYOR?

İran'ın nükleer programı barışçıl amaçlıdır ve Tahran defalarca bunun belgelerini dünyaya sundu. İran'da nükleer bilgi ve teknolojinin yukarı doğru hareketinin ivmesi ve eğimi o kadar hızlı olmuştur ki, bugün İran nükleer teknolojiye sahip ülkeler arasında önemli bir konum elde etmiştir.

Ancak Batı, İran'ın ilerlemesini görmezden gelerek, sahte bir terör dalgası yaratarak İran'ın yoluna taş koymaya çalışıyor. Dünyanın kibirli ülkeleri, egemenliğini sürdürmek ve dış emirlere karşı çıkmak isteyen her hükümete böyle davranıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde "Nükleer İran'a Karşı İttifak" adlı bir örgüt kurmanın temel amacı da bu, tabii ki komik bir isim ve Amerikan ikiyüzlülüğünün bir göstergesidir. Zira İran nükleer anlaşmaya bağlı kalırken, Amerika Birleşik Devletleri eski başkanı Donald Trump bu anlaşmayı terk etti.

Bahreyn'in ABD Büyükelçisi Abdullah bin Raşid Al-i Halife'nin Bahreyn rejiminin ABD ile işbirliğini öven ve olası tehlikelere karşı ülkeleri birlik olmaya çağıran açıklaması ise daha da gülünç.

Emel Ulusal Demokratik Derneği genel sekreteri İbrahim el-Şerif'in Bahreyn büyükelçisinin İsrail'in nükleer silahlarından bahsetmediği sözlerini eleştirdiği Twitter'daki yazısı gibi: "Manama bölgede herhangi bir nükleer faaliyete karşıysa, önce işgalci Siyonist rejimin nükleer programına karşı çıkması daha iyi olur."

İbrahim el-Şerif, yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: "Nükleer İsrail'e Karşı İttifak' konferansına ne zaman katılacaksınız? Bahreyn büyükelçisi bu soruya cevap vermeli, yoksa tüm ortak çabalar sadece İran'a karşı mı? İsrail'in nükleer silaha sahip olması helal mi?"

Bahreyn büyükelçisi birlikten bahsediyor lakin demek istediği nedir? Ne yazık ki Müslümanlara karşı birleşmiş ve Siyonist rejimle normalleşmeyi resmen ilan ederek İslam dünyasının ilk meselesine ihanet etmiştir.

Bahreyn, her düzeyde İslami hükümetlere, onu takip etmeleri ve bu kanserli tümörle ilişkilerini normalleştirmeleri için baskı yapmaya çalışıyor.

Ancak daha gülünç olan şey, egemenlikten ve yurttaşların çıkarlarının önceliğinden bahsetmesidir. Zira Bahreyn rejiminin insan hakları ihlalleri Batılı toplumlar, uluslararası kuruluşlar ve insan hakları örgütleri tarafından kabul edildi ve birçok siyasi tutuklu en ağır işkencelere maruz kalıyor.

rasthaber

Yorumlar