HÜSAM BEDRAN'DAN BATI ŞERİA YORUMU

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Hüsam Bedran, hareketin Batı Şeria’daki liderlerinden eski bakan Vasfi Kabha’nın dünkü cenaze törenine katılımın direniş metodu için referandum olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 915 Tarih: 13 Kasım 2021 14:52
HÜSAM BEDRAN'DAN BATI ŞERİA YORUMU

Bedran, Kabha’nın cenaze töreninin büyük insanlara yaraşır bir cenaze töreni olduğunu ve eski bakanın da o büyük insanlardan biri olduğunu ifade etti.
 

Cenaze törenine katılımın büyüklüğünün halkın çeşitli kesimlerinin Vasfi Kabha’yı sevdiğinin göstergesi olduğunu belirten Bedran, “Kabha’nın cenaze töreni bize komutan Ebu Asıf El-Bergusi’nin cenaze törenini hatırlattı. İkisinde de katılımın çok kalabalık olması direniş seçeneğinin halk tarafından onaylanması anlamına geliyor” dedi.
 

Kabha’nın cenaze töreninin Batı Şeria’da da iyi ve özgür insanlar olduğunu gösterdiğini kaydeden Bedran, eski bakanın hayatında olduğu gibi vefatında da iz bıraktığını dile getirdi.
 

Hamas’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Vasfi Kabha, Cenin’de koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede Perşembe günü 62 yaşında vefat etti.
 

Cenin’in batısındaki Bertaa beldesinde dünyaya gelen Kabha, Hamas içinde çeşitli görevlerde bulundu ve İsmail Heniyye başkanlığında kurulan 10’uncu Filistin hükümetinde Esirler Bakanı olarak görev yaptı.
 

Hamas’ın Batı Şeria’daki liderlerinden milletvekili Şeyh Hasan Yusuf da Kabha’nın Cenin’deki cenaze töreninin Hamas’a karşı olanlara mesaj niteliğinde olduğunu belirterek, cenaze törenine katılanların işgalcilere “Biz burada kalıcıyız” dediklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar