GENERAL HAFTER SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE HAZIR

Siyonist basında perşembe günü çıkan haberlerde, General Halife Hafter'in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde ülke ‘İsrail’ işgal rejimi ile ilişkileri normalleştiriyor. 

Görüntülenme: 946 Tarih: 11 Kasım 2021 04:11
GENERAL HAFTER SİYONİST REJİM İLE NORMALLEŞMEYE HAZIR

İbranice yayın yapan İsraelhume gazetesi, işgal rejimi  ile ilişkileri normalleştirecek beşinci ülkenin Libya olduğunu ve bunun daha önce ilişkileri normalleştirmek istediğini dile getiren general Hafter'in 24 aralıkta yapılması planlanan Libya cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde gerçekleşeceğini yazdı.

Daha önce bazı basın yayın organlarında Hafter'in oğlu Saddam Hafter'i taşıyan bir uçağın birkaç gün önce Ben-Gurion Havalimanı'na indiği ve Saddam Hafter’in siyonist yetkililerle görüştüğü bildirilmişti.

Siyonist medya, Libya Ulusal Ordusu Komutanı'nın yakın bir akrabasının şu sözlerine yer verdi: ‘Hafter, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde ‘İsrail’ ile ilişkileri normalleştirmek için harekete geçecek.’

Bu noktada, Hafter'ın kampanyasının bir üyesine göre, Libya halkı ‘İsrail’i düşman olarak gördüğü için işgal rejimi ile müzakereler Hafter'in cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını etkiliyor.

Bu, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamouda'nın geçtiğimiz günlerde işgal rejiminin Paris konferansındaki varlığını protesto ederek, Paris konferansında siyonist rejimin bulunması halinde Libya'nın katılmayacağını söylemesinin ardından geldi.

Paris Uluslararası Konferansı, Libya seçimlerinin uygulanmasını sağlamak ve yabancı askerlerin Libya'dan çekilmesini tartışmak amacıyla 12 kasımda düzenleniyor. 

rasthaber

Yorumlar