KORSAN İSRAİL'DE HÜKÜMET ORTAĞI İŞÇİ PARTİSİNDEN SÜRPRİZ ÇIKIŞ

 

Görüntülenme: 974 Tarih: 10 Kasım 2021 08:42
KORSAN İSRAİL'DE HÜKÜMET ORTAĞI İŞÇİ PARTİSİNDEN SÜRPRİZ ÇIKIŞ

İsrail işgal rejiminde iktidarı elinde bulunduran Naftali Bennett liderliğindeki koalisyon hükümetinin ortaklarından İşçi Partisi'nin Genel Başkanı ve aynı zamanda Ulaştırma Bakanı olan Bayan Merav Michaeli, İskan Bakanı Zeev Elkin'in Batı Şeria'daki Gavru Ürdün bölgesine yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa edilmesi planına karşı çıktı. 

Michaeli, İşçi Partisi'nin İsrail parlamentosu niteliğindeki Knesset'te düzenlediği haftalık toplantısında; "Gelecekte diplomatik bir anlaşmanın önünü kesecek her girişime karşı çıkacağız." dedi.

Bu arada işgal hükümetinin İç Güvenlik Bakanı Omar Bar Lev de Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşimcilerin provokatif eylemlerinin ve saldırılarının endişe verici düzeylere ulaştığına dikkat çekerek, işgal askerlerinin de bu eylemler karşısında eli kolu bağlı durduklarını itiraf etme ihtiyacı duydu. 

Ancak işgal hükümetinin, "sol" çizgide duran ve kendilerince "barış" yanlısı olduklarını ileri süren ortakları zaman zaman bu tür açıklamalar yapsalar da Filistinlilerin arazilerinin gasp edilmesi suretiyle yahudi yerleşim merkezlerinin genişletilmesi ve yeni yerleşim merkezlerinin inşası planlarının hayata geçirilmesi çalışmaları da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu arada işgal askerlerinin himaye ettiği yerleşimcilerin Filistinlilere, onların evlerine, araçlarına ve arazilerine yönelik saldırıları, duvarlarına ırkçı sloganlar yazarak hakaretlerde bulunma faaliyetleri de artarak sürüyor. Koalisyonun sol çizgideki ortaklarının itirazları ise fiiliyatta bir karşılığı olmayan içi boş sözlerden ibaret kalıyor. 

Aşırı siyonist sağcı Yeni Ümit Partisi'ne mensup olan İskan Bakanı Zeev Elkin, geçtiğimiz ekim ayında yaptığı bir açıklamada Gavru Ürdün bölgesindeki yahudi aile sayısını 2026'da 3 bine çıkarmak için bölgedeki yerleşim birimlerinin sayısını ikiye katlama planlarının olduğunu söylemişti. Elkin, Batı Şeria'daki 21 yahudi yerleşim merkezine 1500 yeni yerleşim birimi eklenmesi için 224 milyon şekel (70 milyon dolar) tahsis edilmesi için plan hazırladıklarını ifade etmişti. Ancak henüz plan hükümet tarafından henüz onaylanmış değil. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar