SİYONİST REJİM MAHKEMESİ ŞAŞIRTMADI

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Bi'ru's-Seba' şehrindeki işgal mahkemesi bugün (9 Kasım Salı) verdiği bir kararla, En-Nakab bölgesinde bir Filistinliyi hunharca katleden işgalci siyonisti "dokuz ay süreyle toplum hizmetinde çalışma" cezasına (!) mahkum etti.  

Görüntülenme: 814 Tarih: 09 Kasım 2021 09:28
SİYONİST REJİM MAHKEMESİ ŞAŞIRTMADI

Siyonistlere ait İbranice Kippah haber sitesinin yayınladığı habere göre işgal mahkemesi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Arad yahudi yerleşim merkezinin ahalisinden olan Aryeh Schiff isimli katili, Nakab'ın Atraş köyünden olan Muhammed El-Atraş isimli Filistinliyi öldürmesinden dolayı "dokuz ay süreyle toplum hizmetinde bulunma" cezasına (!) mahkum etti. Siyonist katil El-Atraş'ın kendisinin arabasını çalma niyeti taşıdığından şüphelendiği için öldürdüğü iddiasında bulunmuştu. 

Siyonist katil, öldürdüğü Filistinlinin arabasını çaldığını ispat edemediği için çalma niyeti taşıdığından şüphelendiği iddiasına dayanarak "nefsi müdafaada" bulunduğunu ileri sürmüştü. Oysa hukuki olarak hiç kimse niyetinin keşfiyle suçlu ilan edilemez ve böyle bir iddia cinayete gerekçe teşkil edemez. Kaldı ki hukuka göre bir kimse gerçekten arabayı çalsa bile yapılması gereken onu öldürmek değil emniyete ve yargıya müracaat etmektir. Hukuken hiç kimsenin kendi arabasını kurtarmak için başkasının canına kastetme gibi bir hakkı olamaz.  

Fakat siyonist işgal rejimi, himaye ettiği siyonist katillere cesaret verebilmek için onların bu şekilde hukuk mantığına ters iddialarını onları mazur göstermek için yeterli görebiliyor ve son derece sembolik hatta bazen bu olayda olduğu gibi mükafat olarak nitelendirilebilecek türden cezalar verebiliyor. 

Netanyahu hükümeti döneminde İç Güvenlik Bakanı olan Amir Ohana, 2 Mart 2021 Salı günü siyonist katil Aryeh Schiff'i Arad yahudi yerleşim merkezindeki evinde ziyaret ederek kahraman ilan etmişti. 

Ohana, siyonist katili ziyareti esnasında, "Ona ve ailesine güç katmak istedim. Örnek bir vatandaştır." ifadelerini kullanmıştı. 

Ohana o zaman siyonist katili ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, aslında bu katil hakkında mahkemede dava açılmasının bile yanlış olduğunu, ama açılmış davanın da sonuçlandırılması gerektiğini söylemişti. 

Bu manzara işin gerçeğinde siyonist rejimin en tepedekinden güneydeki bir yahudi yerleşim merkezindeki katiline, bakanından yargıcına kadar eşkıya çetesinden oluştuğunu göstermesi açısından ibret verici. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar